Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Μήπως γνωρίζετε κάτι; Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε;

Ο τάφος του αδ. Mc Dowell στον Πειραιά

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές

Πριν από λίγες ημέρες επικοινώνησε με το BlogTektonismos o Πρώην Πρόξενος της  Πρεσβείας του Βελγίου στην  Αθήνα, κος  Theo Dirix και ζήτησε την βοήθειά μας σχετικά με την ανεύρεση πληροφοριών για έναν αδελφό που είναι θαμμένος στο Δημοτικό Νεκροταφείο Πειραιά. Την βοήθεια του κου Dirix ζήτησε η εγγονή του θαμμένου στην Ελλάδα αδελφού John Mc Dowell κα Ειρήνη Μακ Ντόναλντ.

Όπως προαναφέραμε το μνήμα βρίσκεται σε τμήμα του Δημοτικού Νεκροταφείου Πειραιά , κοντά στην εκκλησία της Αναστάσεων όπου υπάρχουν άλλοι 22 τάφοι ξένων υπηκόων.

Ο αδ. Mc Dowell  απεβίωσε στις 17 Οκτωβρίου του 1897 σε ηλικία 68 ετών.


Παρακαλούμε πολύ όποιος αδελφός γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με το gmna2011@gmail.com. Θα είναι πολύ όμορφο να μπορέσουμε να βοηθήσουμε… 

Αναρτήστε το παρόν άρθρο στις ιστοσελίδες σας και στους προσωπικούς σας λογαριασμούς στο Facebook μήπως καταφέρουμε και συγκεντρώσουμε κάποιες πληροφορίες….


Ο Τεκτονισμός στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών.


Ο Τεκτονισμός εκπροσωπείται στο ECOSOC  (Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών) μέσω του CLIPSAS.
Το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (αγγλικά: United Nations Economic and Social Council - ECOSOC) είναι ένα από τα χαρακτηριζόμενα ως κύρια όργανα του ΟΗΕ, του οποίου η σύσταση, οι επιμέρους αρμοδιότητες και τα καθήκοντα προβλέπονται από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Ο ΟΗΕ εκτός από την επιδίωξη της διατήρησης της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας επιδιώκει και την ευημερία των ατόμων. Για το σκοπό αυτό ο Καταστατικός Χάρτης του Οργανισμού περιέλαβε διατάξεις για διεθνή οικονομική και κοινωνική συνεργασία. Η παρακολούθηση και η εφαρμογή αυτών ασκείται από το εν λόγω Συμβούλιο. Το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο αυτό, (ΟΚΣ), είναι το «καθ΄ ύλην» αρμόδιο όργανο του ΟΗΕ που συντονίζει το οικονομικό και κοινωνικό έργο των Ηνωμένων Εθνών.

Ειδικότερα στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνονται συστάσεις και εισηγήσεις δραστηριοτήτων οι οποίες έχουν σχέση κυρίως με θέματα ανάπτυξης, παγκόσμιου εμπορίου, εκβιομηχάνισης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης φυσικών πόρων, δικαιώματα του ανθρώπου, ισότητας των φύλων, κατάστασης των γυναικείων πληθυσμών, κοινωνικής πρόνοιας, ανάπτυξης επιστήμης και τεχνολογίας, πρόληψης του εγκλήματος, καθώς και πλήθος άλλων οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων.

Από την άλλη το CLIPSAS αποτελεί το διεθνή θεσμό αναφοράς των φιλελευθέρων και αδογματικών Ταγμάτων . Το CLIPSAS στα πρώτα 50 χρόνια της ζωής του συγκέντρωσε περισσότερες από 65 τεκτονικές δυνάμεις από το φιλελεύθερο τεκτονικό χώρο που εργάζονται στις περισσότερες χώρες της Υφηλίου. Έφερε σε επικοινωνία τους Ελευθεροτέκτονες από τη Νότιο και Βόρειο Αμερική μέχρι την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.  Σήμερα στο CLIPSAS συμμετέχουν 106 Τεκτονικές Δυνάμεις.

Έτσι, άσκησε και ασκεί το ρόλο του συνδέσμου (liaison) μεταξύ των Ταγμάτων και υποστηρίζει την μεταξύ τους επικοινωνία που προβλέπεται από το Γενικό Κανονισμό του. Επίσης απαίτησε και εφήρμοσε μεταξύ των Ταγμάτων-Μέλη του την Αρχή της απολύτου ελευθερίας της συνειδήσεως και αποδέχθηκε όλες τις ελευθεροτεκτονικές παραδόσεις, τύπους και δοξασίες και εργάσθηκε για την αποκατάσταση των αδελφικών σχέσεων όλων των Ελευθεροτεκτόνων και την ανάπτυξη της αμοιβαίας ανοχής.


Ο αδ. Ο Marcel Laurent θα είναι ο εκπρόσωπος του CLIPSAS στην ECOSOC kai θα συμμετάσχει σε 9 συνεδριάσεις του ΟΗΕ ετησίως: 3 στη Γενεύη, 3 στη Βιέννη και 3 στη Νέα Υόρκη.

πηγή:ΕΠΤΕ
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ