Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017

Εγκύκλιος 21-2017 / Ενημέρωσις Αποφάσεως Ασφαλιστικών ΜέτρωνΗ Εγκύκλιος 21-2017 / Ενημέρωσις Αποφάσεως Ασφαλιστικών Μέτρων του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου. 

http://supremecouncilforgreece.grΕπ αγαθώ του Ελληνικού Τεκτονισμού


Την 24η Ιουνίου 1717, ημέρα του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή, ιδρύθηκε η  «Μεγάλη Στοά της Αγγλίας» ως η «Μεγάλη Στοά του Λονδίνου και του Γουεστμίνστερ». Την ημέρα αυτή συγκεντρώθηκαν τέσσερεις Στοές της   «Βασιλικής  Τέχνης»  στο «Goose and Gridiron Ale-house» (Ταβέρνα της «Χήνας και της Εσχάρας»),  που ευρίσκεται στην πλατεία της εκκλησίας του Αγ. Παύλου και σχημάτισαν την πρώτη ανά τον κόσμο κανονική «Μεγάλη Στοά».
Η Μεγάλη Στοά, ως βάση έχει την «αλληλεγγύη» και  την «αγάπη» μεταξύ των Ελευθεροτεκτόνων μελών της και ως πεποίθηση, την «ελευθερία σκέψης»  πέρα, από «πολιτικές» και «θρησκευτικές διχόνοιες».

Το 1811, ο Κόντες - Διονύσιος Ρώμας  ένωσε τις Στοές της Κέρκυρας «Αγαθοεργία-Φιλογένεια» και την  «Ειρήνη», σε μια κοινή Στοά.  Αυτή αποτέλεσε την πρώτη Μεγάλη Στοά στον Ελληνικό χώρο με τίτλο «Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος», εν Ανατολής  Κερκύρας.  Η πρώτη αυτή Ελληνική Μεγάλη Στοά, όχι μόνο καλλιέργησε το έδαφος για την απελευθέρωση του αλύτρωτου Ελληνισμού, αλλά με την υπευθυνότητα και πρωτοβουλία του Μεγάλου Διδασκάλου της, Διονυσίου Ρώμα, έλαβε αποφάσεις, που είχαν ανυπολόγιστο ευνοϊκό αντίκτυπο στην επιτυχία του ιερού Αγώνα της Ελληνικής  Εθνεγερσίας.
Στη σύγχρονη πραγματικότητα, την 22α Δεκεμβρίου  2017, η Ιστορία του Ελληνικού Τεκτονισμού  εμπλουτίζεται  και   γράφεται μια νέα χρυσή Δέλτος. Την εσπέρα εκείνη, σε μια Αθηναϊκή Ταβέρνα το «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ»,  δυο πρεσβυγενή Ελληνικά Τεκτονικά Τάγματα, αφενός μεν η  «Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος» και αφετέρου η  «Μεγάλη Στοά του  Α.Α.Σ.Τ.», συνεορτάζοντας   το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, πιστά στα «Αρχαία Καθήκοντα-Old Charges» και στα παλαιά  «Οροθέσια-Landmarks», εργαζόμενα  με προσήλωση στο «Σκωτικό Τύπο» και στα «Τεκτονικά Συντάγματα»  (συνταχθέντα  υπό  την επιμέλεια  του Φρειδερίκος Β’ , ο Μέγας της Πρωσίας), εμπνεόμενα από  αδελφικά συναισθήματα,  με μέλη ειλικρινώς  αγαποπλεγμένα μεταξύ τους , συνδεόμενα  με  «Αδελφικούς Δεσμούς» ανυπόκριτης, ανιδιοτελούς και  άδολης αγάπης, αφού  «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΑΣ και ΟΥΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΕΙ» έγραψαν πάλιν  πολιτισμό  με Κοινή Διακήρυξη, που συνυπέγραψαν οι Ενδοξότατοι Μεγάλοι Διδάσκαλοι:
  


Αλέξανδρος Κουλιουμπής και Παναγιώτης Θαλάσσης,
αντιστοίχως, δίδοντες ένα φωτεινό , προς μίμηση, παράδειγμα στα υπόλοιπα εν Ελλάδι Αδελφά και  Φίλια Κανονικά Τεκτονικά Τάγματα , επ’ αγαθώ του Ελληνικού Τεκτονισμού
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ