The head and torso of a dinosaur skeleton;           it has a large head with long sharp teeth

Τελευταίες Αναρτήσεις

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Ο σκοπός της Τεκτονικής Ένωσης της Μεσογείου


(* Αναδημοσίευση από την Ιστοσελίδα της Γαληνοτάτης Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδας)


Ο σκοπός  της «Τεκτονικής Ένωσης της Μεσογείου»  (Unione Massonica del Mediterraneo) είναι να φωτίσουμε τις αιτίες της διαφορετικότητας των εθνών μας, του πολιτισμικού πλουραλισμού μας και να αφήσουμε να διαφανεί ο ρόλος του Ελευθεροτεκτονισμού ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες αυτής της  Ένωσης της Μεσογείου, της οποίας η ένωσης η οργάνωσή  αποτελεί την ζωντανή απόδειξη.Ο Τεκτονισμός είναι μία κοινή κληρονομιά για όλους τους ανθρώπους της Μεσογείου. Κάθε χώρα, κάθε δόγμα φέρει τον δικό του πλουραλισμό ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την εφαρμογή της πραγματικής έννοιας της Ανοχής. Ο Ελευθεροτεκτονισμός αποτελεί το όχημα μίας τριπλής παράδοσης, αυτή της διανοήσεως, αυτή της κοινωνικότητος και αυτή της στρατευμένης πράξεως. Ποιος είναι ο ρόλος του Ελευθεροτεκτονισμού στα προβλήματα της Μεσογείου; Πέρα από Διακηρύξεις, Χάρτες, Συνθήκες και Αποφάσεις εγκαθιδρυμένες από Διεθνείς Οργανισμούς, ο Ελευθεροτεκτονισμός, είναι μία ένωση ατόμων ελευθέρων και με χρηστά ήθη, που δημιουργεί το πρόσφορο εκείνο έδαφος για να αναπτυχθεί ένας βαθύς και ουσιαστικός διάλογος και προτείνει, μέσω της διδακτικής του μεθοδολογίας, ένα σημείο συνάντησης και συνεύρεσης των ανθρώπων. Ενισχύει την θέληση και την δράση!

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

Τεκτονισμός και Τζάζ


Οι περισσότεροι από τους μεγάλους δημιουργούς της Τζαζ υπήρξαν Ελευθεροτέκτονες όπως αναφέρει στο βιβλίο του <<Τεκτονισμός και Τζαζ>>   ο Μουσικός και μέλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας Yves Rodde-Migdal.

Ανάμεσα στη λίστα που παραθέτει ο αδελφός Yves Rodde-Migdal συμπεριλαμβάνονται οι  Louis ARMSTRONG, William COUNT BASIE, Cab CALLOWAY, Phil COLLINS, Duke ELLINGTON, George GERSHWIN, Dizzy GILLEPSIE, Benny GOODMAN, Lionel HAMPTON, Oscar PETERSON, Nat KING COLE


 Ο συγγραφέας αναφέρει ότι ο Τεκτονισμός βοήθησε στη ανάπτυξη μια μουσικής με πνευματικές και κοινωνικό – θρησκευτικές διαστάσεις για τους μαύρους (αρχικά) και  καταλήγει: "Ο ελευθεροτεκτονισμός συνέβαλε στη δημιουργία ενός σημαντικού καλλιτεχνικού γεγονότος με παγκόσμιες επιπτώσεις στον τομέα της μουσικής ... "

Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017

Εγκύκλιος 21-2017 / Ενημέρωσις Αποφάσεως Ασφαλιστικών ΜέτρωνΗ Εγκύκλιος 21-2017 / Ενημέρωσις Αποφάσεως Ασφαλιστικών Μέτρων του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου. 

http://supremecouncilforgreece.grΕπ αγαθώ του Ελληνικού Τεκτονισμού


Την 24η Ιουνίου 1717, ημέρα του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή, ιδρύθηκε η  «Μεγάλη Στοά της Αγγλίας» ως η «Μεγάλη Στοά του Λονδίνου και του Γουεστμίνστερ». Την ημέρα αυτή συγκεντρώθηκαν τέσσερεις Στοές της   «Βασιλικής  Τέχνης»  στο «Goose and Gridiron Ale-house» (Ταβέρνα της «Χήνας και της Εσχάρας»),  που ευρίσκεται στην πλατεία της εκκλησίας του Αγ. Παύλου και σχημάτισαν την πρώτη ανά τον κόσμο κανονική «Μεγάλη Στοά».
Η Μεγάλη Στοά, ως βάση έχει την «αλληλεγγύη» και  την «αγάπη» μεταξύ των Ελευθεροτεκτόνων μελών της και ως πεποίθηση, την «ελευθερία σκέψης»  πέρα, από «πολιτικές» και «θρησκευτικές διχόνοιες».

Το 1811, ο Κόντες - Διονύσιος Ρώμας  ένωσε τις Στοές της Κέρκυρας «Αγαθοεργία-Φιλογένεια» και την  «Ειρήνη», σε μια κοινή Στοά.  Αυτή αποτέλεσε την πρώτη Μεγάλη Στοά στον Ελληνικό χώρο με τίτλο «Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος», εν Ανατολής  Κερκύρας.  Η πρώτη αυτή Ελληνική Μεγάλη Στοά, όχι μόνο καλλιέργησε το έδαφος για την απελευθέρωση του αλύτρωτου Ελληνισμού, αλλά με την υπευθυνότητα και πρωτοβουλία του Μεγάλου Διδασκάλου της, Διονυσίου Ρώμα, έλαβε αποφάσεις, που είχαν ανυπολόγιστο ευνοϊκό αντίκτυπο στην επιτυχία του ιερού Αγώνα της Ελληνικής  Εθνεγερσίας.
Στη σύγχρονη πραγματικότητα, την 22α Δεκεμβρίου  2017, η Ιστορία του Ελληνικού Τεκτονισμού  εμπλουτίζεται  και   γράφεται μια νέα χρυσή Δέλτος. Την εσπέρα εκείνη, σε μια Αθηναϊκή Ταβέρνα το «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ»,  δυο πρεσβυγενή Ελληνικά Τεκτονικά Τάγματα, αφενός μεν η  «Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος» και αφετέρου η  «Μεγάλη Στοά του  Α.Α.Σ.Τ.», συνεορτάζοντας   το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, πιστά στα «Αρχαία Καθήκοντα-Old Charges» και στα παλαιά  «Οροθέσια-Landmarks», εργαζόμενα  με προσήλωση στο «Σκωτικό Τύπο» και στα «Τεκτονικά Συντάγματα»  (συνταχθέντα  υπό  την επιμέλεια  του Φρειδερίκος Β’ , ο Μέγας της Πρωσίας), εμπνεόμενα από  αδελφικά συναισθήματα,  με μέλη ειλικρινώς  αγαποπλεγμένα μεταξύ τους , συνδεόμενα  με  «Αδελφικούς Δεσμούς» ανυπόκριτης, ανιδιοτελούς και  άδολης αγάπης, αφού  «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΑΣ και ΟΥΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΕΙ» έγραψαν πάλιν  πολιτισμό  με Κοινή Διακήρυξη, που συνυπέγραψαν οι Ενδοξότατοι Μεγάλοι Διδάσκαλοι:
  


Αλέξανδρος Κουλιουμπής και Παναγιώτης Θαλάσσης,
αντιστοίχως, δίδοντες ένα φωτεινό , προς μίμηση, παράδειγμα στα υπόλοιπα εν Ελλάδι Αδελφά και  Φίλια Κανονικά Τεκτονικά Τάγματα , επ’ αγαθώ του Ελληνικού Τεκτονισμού

Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΗ Γέννησή του Χριστού μας ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή γεμάτη αλήθεια και φως. Ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά!!!

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

Ελληνικός Τεκτονισμός – Επιτέλους μια κίνηση πραγματικής αδελφικής αγάπης

Ο Μ.Δ αδ. Π. Θαλάσσης
Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου & Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου με την Γαληνονάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδας και με  τη συμμετοχή  πλήθους αδελφών και φίλων γιορτάστηκε  χθες το Χειμερινό Ηλιοστάσιο.

Η βραδιά ήταν συναισθηματικά φορτισμένη καθώς κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπεγράφη  συνθήκη φιλίας και αλληλοαναγνώρισης μεταξύ των δυο Τεκτονικών Δυνάμεων (πρόκειται για κοινή διακήρυξη του εκ παραδόσεως και κανονικότητας δικαίωμα επισκεψιμότητας κάθε Τέκτονα σε κάθε κανονική Στοά.
. Πρόκειται για μια κίνηση την οποία περίμενε χρόνια ο ελληνικός Τεκτονισμός και που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για μια αδελφότητα  χωρίς έριδες και  πρωτοκαθεδρίες με μόνο κριτήριο την αδελφική αγάπη και το σεβασμό. Τη συνθήκη υπέγραψαν από την πλευρά της Μεγάλης Στοάς ο Μεγάλος Διδάσκαλος αδ. Π. Θαλάσσης και από την πλευρά της Γαληνοντάτης Μεγάλης Ανατολής ο Μεγάλος Διδάσκαλος αδ. Α.Κουλιουμπής.
Ο Μ.Δ αδ. Α.Κουλιουμπής

Τη βραδιά λάμπρυνε η παρουσία Ενδοξοτάτων και Ενδοξων αδελφών αντιπροσώπων Μεγάλων Στοών της International Confederation of United Grand Lodges .Μεταξύ αυτών ήταν ο Αναπληρωτής Μέγας Διδάσκαλος της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας με τον Μεγάλο Ρήτορα της Μ.Σ. αυτής, τον Μεγάλο Καγκελάριο του Υπάτου Συμβουλίου της Ιταλίας και τον Μέγα Διδάσκαλο της Γαληνοτάτης Μεγάλης Στοάς της Ιταλίας αδ. Massimo Tortora Crusioli, που ταυτόχρονα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μεγάλων Στοών (GIGLU) με αρμοδιότητα στα Ευρωπαϊκά θέματα.
Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ χορό και τραγούδι . Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν  στην Εκδήλωσή και σε όσους βοήθησαν  παντιοτρόπως στην επιτυχία της.Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Φαγητό στα ……τυφλά για καλό σκοπό


Έναν αρκετά πρωτότυπο τόπο σκέφτηκαν οι αδελφοί από το Ίπσουιτς της Αγγλίας προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για τα άτομα με περιορισμένη ή καθόλου όραση.  Διοργάνωσαν ένα δείπνο όπου οι παραβρισκόμενοι απόλαυσαν τα εδέσματα με τα μάτια κλειστά.


Η εκδήλωση είχε απόλυτη επιτυχία καθώς κατάφεραν να συγκεντρώσουν 10.000 λίρες για το σκοπό τους.

πηγή: ΕΠΤΕ

Nέα Ιστοσελίδα από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά – Κεντρικής & Βορείου Ελλάδος


Nέα Ιστοσελίδα από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά – Κεντρικής & Βορείου Ελλάδος

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση που παραθέτουμε https://nglgr-prov-cent-north.gr/ μπορείτε να επισκεφτείτε την νέα ιστοσελίδα της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς – Κεντρικής & Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣΤΕ. Όπως αναφέρει το μήνυμα του Επαρχιακού Μεγάλου Διδασκάλου η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για να ενημερώνει τους αδελφούς – μέλη της ΕΜΣΤ  καθώς και τους επισκέπτες Τέκτονες και μη. Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά Κεντρικής και Βορείου Ελλάδος τελεί υπό την σκέπην της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος με δικαιοδοσία στις περιοχές Κεντρικής και Βορείου Ελλάδος.


Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Υπό τον Παντεπόπτη Οφθαλμό - Νέο Βιβλίο από τον Δρ. Νικόλαο Λάο


- Η Βασιλική Τέχνη του Ελευθεροτεκτονισμού και η Οικοδόμηση Συνειδήσεων, Κοινωνιών και Πολιτικών Συστημάτων

Το βιβλίο Υπό τον Παντεπόπτη Οφθαλμό αποτελεί μια αποκαλυπτική μελέτη του Ελευθεροτεκτονισμού μέσα στο πλαίσιο της παγκόσμιας ιστορίας και μια αποκαλυπτική μελέτη της παγκόσμιας ιστορίας μέσα από τη μελέτη του Ελευθεροτεκτονισμού. Ένα επιστημονικώς αυστηρό και μεγαλόπνοο έργο, γεμάτο διαύγεια, στρατηγικό όραμα, πρωτογενή ιστορικά τεκμήρια, εσωτερικά έγγραφα και αποκαλύψεις εμπιστευτικών και απορρήτων γεγονότων, απαραίτητο σε καθέναν που θέλει να κατανοήσει τον Ελευθεροτεκτονισμό και συγχρόνως τη δομή του παγκοσμίου συστήματος και τα οριακά ζητήματα της ύπαρξης και της ιστορίας.

Πέρα από τη διαύγαση σημαντικών γεγονότων και μυστικών της παγκόσμιας πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής ιστορίας και της ιστορίας του Ελευθεροτεκτονισμού, ο συγγραφέας προσφέρει ένα στρατηγικό όραμα για τη Βασιλική Τέχνη της δόμησης συνειδήσεων, κοινωνιών και πολιτικών συστημάτων. Από την προοπτική του συγγραφέα, η πεμπτουσία του ιστορικού γίγνεσθαι και ιδιαιτέρως των διεθνών σχέσεων είναι ένας πνευματικός πόλεμος, μια νοομαχία, που διεξάγεται συνεχώς και με πολλούς τρόπους.

Ο Δρ. Νικόλαος Λάος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε μαθηματικά, ανθρωπιστικές επιστήμες και πολιτική και αποφοίτησε με επιστημονικές διακρίσεις από το University of La Verne (Καλιφόρνια). Aναγορεύθηκε αριστούχος Διδάκτωρ Χριστιανικής Φιλοσοφίας από την Academia Theológica de San Andrés της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μεξικού (Iglesia Ortodoxa Ucraniana en México). Είναι διεθνώς εκδομένος φιλόσοφος και σύμβουλος νοοπολιτικής. Τα θεμέλια και οι κύριες αρχές της φιλοσοφικής εργασίας του έχουν εκδοθεί στο βιβλίο του Μεθεξιολογία: Φιλοσοφική Θεολογία και Θεολογική Φιλοσοφία για τη Θέωση της Ανθρωπότητας (Αθήνα: Εκδόσεις Δίαυλος, 2017). Έχει λάβει ορισμένες από τις κορυφαίες διακρίσεις στον Ελευθεροτεκτονισμό, μεταξύ των οποίων και τον 97ο Βαθμό του Αρχαίου και Αρχεγόνου Τύπου Μέμφις-Μισραΐμ. Είναι ο Ιδρυτής και Διοργανωτής των Ηνωμένων Παραδοσιοκρατικών Μεγάλων Αδύτων του Αρχαίου και Αρχεγόνου Τύπου Μέμφις-Μισραΐμ, που αποτελούν ένα ανεξάρτητο διεθνές Τεκτονικό Τάγμα, και έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια φιλοσοφική και πολιτική ομάδα με την ονομασία Fraternitas Serpentis et Columbae (Αδελφότητα του Όφεως και της Περιστεράς) εμπνευσμένη από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο 10:16.


Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Πάλι ο Τεκτονισμός πρώτο θέμα στις εφημερίδες


(από το δημοσίευμα στην  εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

Ο λογιστής των μασόνων κατέθεσε μήνυση κατά έξι υψηλόβαθμων τεκτόνων

Τους κατηγορεί για σύσταση εγκληματικής συμμορίας η οποία με απειλές και εκβιασμούς τον ενέπλεξαν στο οικονομικό σκάνδαλο καταχρήσεων άνω των 2.000.000 ευρώ.

Μόλις άρχισαν να περνούν την πόρτα του ανακριτή για τα οικονομικά σκάνδαλα στην  κορυφή της μασονικής πυραμίδα και μόλις με δικαστική απόφαση διορίστηκε προσωρινή διοίκηση   στην Τεκτονική  Αδελφότητα -Μεγάλη  Στοά της Ελλάδος, λύθηκαν οι γλώσσες και ξεκίνησαν να «κελαηδούν»  τα επτασφράγιστα μέχρι τώρα στόματα.

 Ήδη, μετά τις αποκαλύψεις για τη  «μαύρη τρύπα» στα ταμεία της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας που καταγράφει 3.418 μέλη, τις άγνωστες υπόγειες διαδρομές των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν και τις άκαρπες προσπάθειες της παλαιάς διοίκησης   να εκφοβήσει όσους ζητούσαν κάθαρση τόσο στο κτίριο της οδού Αχαρνών, όσο και στις 107 μασονικές στοές της Ελλάδος, έχει αλλάξει πλέον άρδην η εικόνα του τεκτονισμού στην Ελλάδα.

...διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα στη ιστοσελίδα της εφημερίδος ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
            

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Εκδόθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για Ύπατο Συμβούλιο του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικου Τύπου του 33ου


Εκδόθηκε η υπ΄αριθμ. 8649/2017 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) με την οποία το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου και Τελευταίου Βαθμού δια την Ελλάδα του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου 1872 καθ΄όλα αυτής τα αιτήματα.Η απόφαση που Απαγορεύει κάθε τι το οποίο αναφέρεται στο Ύπατο Συμβούλιο του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικου Τύπου του 33ου και τελευταίου βαθμού δια την Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ την απόβαση όπως αυτή έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπάτου 

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Η Γυναικεία Μεγάλη Στοά της Ρουμανίας γιόρτασε τα 95 χρόνια από την ίδρυσή της
Η Γ.Μ.Στ.Ρ γιόρτασε τα 95 χρόνια από την ίδρυσή της. Στη μεγάλη εκδήλωση που περιελάμβανε ομιλίες , συναυλία κ.α  συμμετείχαν αντιπροσωπίες από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Τουρκία κ.α. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων έγινε μια ιστορική αναφορά στην Μεγάλη Στοά και παρουσιάστηκαν τα πάνω από 100 σύμφωνα αμοιβαίας φιλίας και αναγνώρισης που έχει υπογράψει η Μεγάλη Στοά.

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Μήπως γνωρίζετε κάτι; Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε;

Ο τάφος του αδ. Mc Dowell στον Πειραιά

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές

Πριν από λίγες ημέρες επικοινώνησε με το BlogTektonismos o Πρώην Πρόξενος της  Πρεσβείας του Βελγίου στην  Αθήνα, κος  Theo Dirix και ζήτησε την βοήθειά μας σχετικά με την ανεύρεση πληροφοριών για έναν αδελφό που είναι θαμμένος στο Δημοτικό Νεκροταφείο Πειραιά. Την βοήθεια του κου Dirix ζήτησε η εγγονή του θαμμένου στην Ελλάδα αδελφού John Mc Dowell κα Ειρήνη Μακ Ντόναλντ.

Όπως προαναφέραμε το μνήμα βρίσκεται σε τμήμα του Δημοτικού Νεκροταφείου Πειραιά , κοντά στην εκκλησία της Αναστάσεων όπου υπάρχουν άλλοι 22 τάφοι ξένων υπηκόων.

Ο αδ. Mc Dowell  απεβίωσε στις 17 Οκτωβρίου του 1897 σε ηλικία 68 ετών.


Παρακαλούμε πολύ όποιος αδελφός γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με το gmna2011@gmail.com. Θα είναι πολύ όμορφο να μπορέσουμε να βοηθήσουμε… 

Αναρτήστε το παρόν άρθρο στις ιστοσελίδες σας και στους προσωπικούς σας λογαριασμούς στο Facebook μήπως καταφέρουμε και συγκεντρώσουμε κάποιες πληροφορίες….


Ο Τεκτονισμός στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών.


Ο Τεκτονισμός εκπροσωπείται στο ECOSOC  (Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών) μέσω του CLIPSAS.
Το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (αγγλικά: United Nations Economic and Social Council - ECOSOC) είναι ένα από τα χαρακτηριζόμενα ως κύρια όργανα του ΟΗΕ, του οποίου η σύσταση, οι επιμέρους αρμοδιότητες και τα καθήκοντα προβλέπονται από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Ο ΟΗΕ εκτός από την επιδίωξη της διατήρησης της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας επιδιώκει και την ευημερία των ατόμων. Για το σκοπό αυτό ο Καταστατικός Χάρτης του Οργανισμού περιέλαβε διατάξεις για διεθνή οικονομική και κοινωνική συνεργασία. Η παρακολούθηση και η εφαρμογή αυτών ασκείται από το εν λόγω Συμβούλιο. Το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο αυτό, (ΟΚΣ), είναι το «καθ΄ ύλην» αρμόδιο όργανο του ΟΗΕ που συντονίζει το οικονομικό και κοινωνικό έργο των Ηνωμένων Εθνών.

Ειδικότερα στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνονται συστάσεις και εισηγήσεις δραστηριοτήτων οι οποίες έχουν σχέση κυρίως με θέματα ανάπτυξης, παγκόσμιου εμπορίου, εκβιομηχάνισης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης φυσικών πόρων, δικαιώματα του ανθρώπου, ισότητας των φύλων, κατάστασης των γυναικείων πληθυσμών, κοινωνικής πρόνοιας, ανάπτυξης επιστήμης και τεχνολογίας, πρόληψης του εγκλήματος, καθώς και πλήθος άλλων οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων.

Από την άλλη το CLIPSAS αποτελεί το διεθνή θεσμό αναφοράς των φιλελευθέρων και αδογματικών Ταγμάτων . Το CLIPSAS στα πρώτα 50 χρόνια της ζωής του συγκέντρωσε περισσότερες από 65 τεκτονικές δυνάμεις από το φιλελεύθερο τεκτονικό χώρο που εργάζονται στις περισσότερες χώρες της Υφηλίου. Έφερε σε επικοινωνία τους Ελευθεροτέκτονες από τη Νότιο και Βόρειο Αμερική μέχρι την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.  Σήμερα στο CLIPSAS συμμετέχουν 106 Τεκτονικές Δυνάμεις.

Έτσι, άσκησε και ασκεί το ρόλο του συνδέσμου (liaison) μεταξύ των Ταγμάτων και υποστηρίζει την μεταξύ τους επικοινωνία που προβλέπεται από το Γενικό Κανονισμό του. Επίσης απαίτησε και εφήρμοσε μεταξύ των Ταγμάτων-Μέλη του την Αρχή της απολύτου ελευθερίας της συνειδήσεως και αποδέχθηκε όλες τις ελευθεροτεκτονικές παραδόσεις, τύπους και δοξασίες και εργάσθηκε για την αποκατάσταση των αδελφικών σχέσεων όλων των Ελευθεροτεκτόνων και την ανάπτυξη της αμοιβαίας ανοχής.


Ο αδ. Ο Marcel Laurent θα είναι ο εκπρόσωπος του CLIPSAS στην ECOSOC kai θα συμμετάσχει σε 9 συνεδριάσεις του ΟΗΕ ετησίως: 3 στη Γενεύη, 3 στη Βιέννη και 3 στη Νέα Υόρκη.

πηγή:ΕΠΤΕ

Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου Νοε. 2017 - Τετραήμερο ταξίδι στην Β. Ελλάδα


    Την 17η Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία της Μ.Στ.Ε του Α.Α.Σ.Τ. με τον Μ.Επιθεωρητή των Στοών της Β. Ελλάδος ενδ. αδ. Κ.Ψ, υπό τον Μεγ. Διδ. Ενδοξοτ.'. αδ.'. Παναγιώτη Θαλάσση  και με προσκεκλημένο τον Κραταιοτ. Υ.Μ.Τ του 33ου της Ελλάδος, μετέβησαν στην Αν. Αλεξανδρούπολης για να παραστούν στις Εργασίες του «Τεκτονικού Τριγώνου Σπάρτακος» υπ' αριθ. 15, συσταθέντος υπό την επιμέκεια της Στ. «Μακεδών» υπ' αριθ. 13/137 Θεσσαλονίκης.

   Ο Μεγ. Διδ. αφενός αναφέρθηκε στις σχέσεις της Μεγ. Στ. με τις φίλιες τεκτ. δυνάμεις ως εκδήλωση της αδελφοσύνης σύμφωνα με την Παράδοση του θεσμού γενικά και του Σκωτικού Τύπου ιδιαιτέρως (Landmarks, Old Charges και Μεγάλα Συντάγματα 1786) και αφετέρου ανέπτυξε λόγο περί της Θρακικής παρουσίας στην Ελληνική μυθολογία και στα αρχαία μυσταγωγικά  σκηνώματα της Ελλάδος και γενικά της ανατολικής Μεσογείου, καθώς και για την ιδιαίτερη γεωπολιτική θέση της περιοχής, αφού ο προλαλήσας Υ.Μ.Τ. προέβη σε μια αναδρομή του ελληνικού τεκτ. μέσα από ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία.

   Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και δείπνο σε παραθαλάσσιο κέντρο διασκέδασης της πόλης με ιδιαίτερα ευχάριστη και εξαιρετική αδελφική σχέση.
Η φιλοξενία των αδδ.'. άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις μέσα από ένα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, με την ευχή και υπόσχεση να επαναληφθεί σύντομα στο μέλλον.

  Την μεθεπομένη, 19η Νοεμβρίου, ο Μ. Διδάσκαλος με την αντιπροσωπεία της Μ.Στοάς και την συνοδεία του Υ.Μ.Τ., παρευρέθησαν στις Εργασίες στην έδρα της Στοάς Μακεδών στη Θεσσαλονίκη, όπου μετά τις προγραμματισμένες μυητικές εργασίες, με την παρουσία πλήθους επισκεπτών μας, εόρτασαν πανηγυρικά τα 3 χρόνια από την ίδρυση της Σ.'. Στ.'. Μακεδών. Ο προσκεκλημένος Υ.Μ.Τ. ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την ευκαιρία συμμετοχής του στις εργασίες και μίλησε για τον μυσταγωγικό συμβολισμό. Ο Μεγ.'. Διδ.'. εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις υποδειγματικές Εργασίες Μυήσεως σε βαθμό Εταίρου καθώς και για το αδελφικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των αδδ.'. μιας πολυπληθούς Στοάς  όπως ο Μακεδόνας, η οποία έχει κυρίως ηλικιακά νεαρά μέλη με αφοσίωση και αγάπη για τον θεσμό και μίλησε για την προέλευση, σημασία και ιδιαίτερη αξία του βαθμού για τον τέκτονα του παρελθόντος και του σήμερα, καθώς και για την ερμηνεία, αλλά και την μυσταγωγική και συνάμα πρακτική και κοινωνική διάσταση και αξία των τεκτονικών εργασιών για τους αδελφούς και την κοινωνία μας, ιδίως στις δυσχερείς συνθήκες που βιώνει διαχρονικά η ανθρωπότητα και στις ζοφερές προοπτικές του τόπου μας.

     Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και γεύμα με τοπικά εδέσματα και έντονη συμμετοχή στην συζήτηση των νεώτερων αδελφών μας. Η ευχαρίστηση και η ικανοποίηση από τις όλες εργασίες και την επίσκεψη ήταν σαφώς εμφανής και κοινό σημείο αναφοράς όλων.

Από την Μ.Γραμματεία της ΜΣτΕ τ ΑΑΣΤ

ΠΗΓΗ:http://www.aasr-greece.gr


Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Ελλάδος - Σύμφωνο φιλίας με την Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας


""Η Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Ελλάδος είχε την ιδιαίτερη χαρά και την εξαιρετική τιμή να υπογράψει σύμφωνο φιλίας με την Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας στο Παρίσι.

Το σύμφωνον υπέγραψε ο Ένδοξωτ.´. Μεγ.´. Διδ.´. Philippe Foussier και η Ένδοξωτ.´. Μεγ.´. Διδ.´. Στέλλα Αβελκίου σε μια πολυ όμορφη τελετή. Παρευρεθη επίσης η Αναπληρωτής Μεγ,´, Διδ,´, Dany Goldstein.

Είθε η αγάπη να κυριαρχεί στις καρδιές των ανθρώπων , ώστε να ελπίζουμε εις την Ειρήνη και την Δικαιοσύνη.""

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

O αδ. Χρήστος Μανέας και άλλοι αδελφοί ξανά δίπλα στην κοινωνία

Εκατοντάδες μερίδες φαγητού, είδη ενδυμασίας, νερά, είδη διατροφής άνω των 1.500 κιλων και διάφορο εξοπλισμό, προσέφεραν στην Δήμαρχο Μάνδρας οι αδελφοί μας με πρωτοβουλία του Επιτ.'. Μεγ.'. Διδ.'. Υπ.'. Μεγ.'. Ταξ.'. Ενδ.'. και Κρατ.'. Χρήστου Μανέα, του Κρατ.'. αδ.'. Ευάγγελου Μπινιάρη, του Κρατ.'. αδ.'. Θ.'. Πατσούρη, και άλλων αδελφών μας.

πηγή:https://www.facebook.com/abbadonabraxas