ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Πραγματογνώμονας οικονομολόγος στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος




Καλείται να προσδιορίσει το ποσό της «μαύρης τρύπας»
Το ποσό της «μαύρης τρύπας» που φέρεται να υπάρχει στα ταμεία της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, αλλά και στα άλλα τεκτονικά ιδρύματα καλείται να προσδιορίσει ο πραγματογνώμονας οικονομολόγος, ο οποίος ορίστηκε από τις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη για το θέμα.
Ο ειδικός μέσα σε ένα μήνα καλείται να ερευνήσει τα οικονομικά στοιχεία της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και της Τεκτονικής Αδελφότητας από το 2008 έως σήμερα και του Τεκτονικού Ιδρύματος από το 2006 έως σήμερα. Αμέσως μετά την έρευνά του ο πραγματογνώμονας θα συντάξει σχετική έκθεση στην οποία θα καταγράφει τα αποτελέσματα της έρευνας του για το ερευνώμενο έλλειμμα.

Ο πραγματογνώμονας θα βάλει στο μικροσκόπιο του, μεταξύ των άλλων, τα βιβλία εσόδων και εξόδων ενώ καλείται να διαπιστώσει ποιοι ήταν αρμόδιοι για τις αναλήψεις αλλά και τις εισπράξεις των χρημάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πραγματογνώμονας θα διενεργήσει οικονομικό έλεγχο από το 2005 έως σήμερα και στο «Μεγάλο Στρατόπεδο των Ιπποτών της Ελλάδος και της Κύπρου».

Πηγή: newsbeast.gr

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ



Στις 13 Ιανουαρίου, με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, η
Εθνική Μεγάλη Στοά της Σερβίας προσκάλεσε σε πανηγυρικό εορτασμό φίλιες δυνάμεις.
Ο εορτασμός έγινε στην Νις υπο την φροντίδα της Συμβολικής Στοάς  "Nemanja" (Νεμάνια).
Η Στοά αυτή υπήρξε μια εκ των παλαιοτέρων της Σερβίας άλλά το  κτίριο με όλα τα αρχεία της καταστράφηκε κατα τη διάρκεια των μεγάλων βομβαρδισμών το 1991.

Επανιδρύθηκε το 2004 και έκτοτε λειτουργεί κανονικά υπό την αιγίδα της Εθνικής Μεγάλης
 Στοάς της Σερβίας.

Οι χώρες που αντιπροσωπεύθηκαν σε επίπεδο Μεγάλης Στοάς ή Υπάτου Συμβουλίου ήσαν
η Βουλγαρία, Κροατία, Ρωσία , Ιταλία και βέβαια η Ελλάδα. Εξέχουσα θέση μεταξύ των καλεσμένων είχε η αντιπροσωπεία της Σ.: Στ.: Μακεδών 13/137,  Ανατολής Θεσσαλονίκης η οποία θα αδελφοποιηθεί με την Στοά Νεμάνια. .

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων συμφωνήθηκε η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των Βαλκανικών χωρών στο πλαίσιο της ICUGL με στοχευμένες ενέργειες που θα υλοποιηθούν σταδιακά και θα ανακοινώνονται προοδευτικά.

Από την Μ.Γραμματεία