Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Υπογραφή συμφώνου μεταξύ του Τάγματος Ελευθέρων Τεκτόνων Βορείου Ελλάδος και της Μεγάλης Στοάς Ανδρών και ΓυναικώνΑναμνηστική φωτογραφία μετά την υπογραφή του συμφώνου μεταξύ του Τάγματος Ελευθέρων Τεκτόνων Βορείου Ελλάδος και της Μεγάλης Στοάς Ανδρών και Γυναικών.

Διακρίνεται ό Σεβασμιότατος Μεγάλος Διδάσκαλος ενδξττ:. αδ:. Παντελής Βούλης 33ος και ο ενδξττ:. Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του Τ.ΕΛ.Β.Ε Κραταιός αδ:. Β. Α  33ος.

Εκλογές για ΜΔ στην Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ΕΜΣτΕΨηφίσαντες :194

ΔEΛHΓIΩPΓHΣ Γ – 178

 Ποσοστό: 91.8%

13 ΛEYKA     6.7%

3 AKYPA       1.5%

Συγχαρητήρια στον εψηφισμένο ΜΔ Γ. Δεληγιώργη για την καθολική εκλογή του.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters»
Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η  αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 & 4 Μαρτίου .

Οι «Μυητικές Συναντήσεις» διοργανώθηκαν από την Μεγάλη Στοά της Σλοβενίας, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ηνωμένων Μεγάλων Στοών ( ICUGL) και φιλοξένησαν πλέον των (14) αντιπροσωπειών Μεγάλων Στοών, μεταξύ των οποίων αυτές της Γαλλίας, Σερβίας, Ρωσίας, Τσεχίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Βουλγαρίας, Παραγουάης, Ινδιών, Φιλιππίνων και της Ελλάδος. Στις εργασίες συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ICUGL, Ένδοξοι αδελφοί Graezel & Gagnon, καθώς και ο Αντιπρόεδρος της ICUGL, υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Ήπειρο , Ένδοξος αδελφός Massimo Tortora Cruiscioli.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα και περιέλαβαν σειρά πονημάτων σχετικά με την κεντρική σημασία για τον θεσμό του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της μυητικής διαδικασίας, με επιστέγασμα την εκτενή παρέμβαση του Προέδρου της ICUGL, ενώ εμπλουτίσθηκαν με πληθώρα εποικοδομητικών τοποθετήσεων πολλών συμμετεχόντων αδελφών, σε ένα πολύ θερμό τεκτονικό κλίμα.

Η Αντιπροσωπεία της Μεγάλης μας Στοάς , αποτελούμενη από τον Μεγάλο Β’ Επόπτη και τον Μεγάλο Ρήτορα, συμμετείχε ενεργά στο σύνολο των εργασιών και παράλληλων εκδηλώσεων, ενώ είχε την τιμή να μεταφέρει τους επίσημους χαιρετισμούς του Μεγάλου Διδασκάλου μας, Ενδόξου αδελφού Παναγιώτη Θαλάσση, συνοδευόμενους από την συνεισφορά στις εργασίες  πίνακός του με τίτλο «Λόγος προς νεόφυτο αδελφό» και προσφέροντας στους οικοδεσπότες – στο πλαίσιο της τεκτονικής εθιμοτυπίας και κοινωνικής αβρότητας- ως δώρο , πολυτελή εκτύπωση του έργου του Ραφαήλ « Η σχολή των Αθηνών».

Στα πλαίσια των διήμερων εκδηλώσεων, δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη της Αντιπροσωπείας μας να διευρύνουν και να εμβαθύνουν τις επαφές και τους αδελφικούς δεσμούς με δεκάδες αδελφούς, εκπροσώπους φίλιων τεκτονικών δυνάμεων, δημιουργώντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για επισημοποίηση σχεδιαζόμενων αδελφοποιήσεων και εκδηλώσεων, ως και ανταλλαγή τεκτονικών πινάκων και επισκέψεων, που σύντομα θα προγραμματισθούν.

Οι παραπάνω επαφές και συζητήσεις επιβεβαίωσαν το αδελφικό και συλλειτουργικό μεταξύ των Μεγάλων Στοών της Συνομοσπονδίας (ICUGL) κλίμα και καθόρισαν το σχεδιασμό των επόμενων σημαντικών βημάτων για ζητήματα εξωτερικών μας σχέσεων , προάγοντας την εξωστρέφειά μας, προς υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων του νέου Συμβουλίου της Μεγάλης Στοάς μας, όπως ενεκρίθησαν και από την Γενική Συνέλευσή μας.

Από την Μεγάλη Γραμματεία και το Τμήμα Σχέσεων Εξωτερικού

πηγή: www.aasr-greece.gr

Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών - εορτή με αφορμή την Εαρινή Ισημερία και την 25η Μαρτίου


Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών  (Ευελπίδων) εορτή με αφορμή την Εαρινή Ισημερία και την 25η Μαρτίου, στο πλαίσιο εργασιών της ειδικού σκοπού, εκπαιδευτικής και ερευνητικής Στοάς της ημετέρας Δύναμης.
Στην εορτή αντιπροσωπεύθηκε το σύνολο των Στοών της Μεγάλης Στοάς Ελλάδος του Αρχαίου & Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, με αθρόα συμμετοχή. Η εορτή βασίσθηκε σε ιδιαίτερα γοητευτικό τυπικό, με πολλαπλή συμβολική, κυρίως για την αναγέννηση της φύσης, την αφύπνιση του ανθρώπινου πνεύματος, την ανάταση του ατόμου και της ανθρώπινης κοινωνίας, την έγερση των λαών κ.ά., που προκάλεσε συναισθήματα και σκέψεις στους συμμετέχοντες, όπως φάνηκε στο συνακόλουθο λιτό δείπνο.
Ιδιαίτερη και εκτενής αναφορά στην Εαρινή Ισημερία έγινε από τον παρευρισκόμενο  Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη, ο οποίος εστίασε στην ιστορική εξέλιξη της προσέγγισης του φαινομένου, στην σημασία των πολλαπλών συμβολισμών που συνδέονται με αυτό, τόσο γενικώς, όσο και για τους Τέκτονες ειδικότερα και στην Παράδοση.
Η εορτή συνεχίστηκε σε τρεις ενότητες με αντίστοιχα πονήματα ομιλίες αδελφών.
Έγινε τιμητική μνεία στον Τέκτονα λόγιο, συνθέτη και πρωτεργάτη του Φιλελληνισμού κυρίως στην Γαλλία, Κωνσταντίνο Νικολόπουλο – Αγαθόφρωνα (Σμύρνη 1786-Παρίσι 1841). Τονίσθηκε η προεπαναστατική του δράση προς τον σκοπό της πνευματικής προεργασίας της Εθνεγερσίας και ακούσθηκε σύντομη, σχετικά συμβολική, σύνθεσή του.
Εκφωνήθηκε πανηγυρικός (Ανθύπατου Μεγάλου Ταξιάρχη) για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, εστιασμένος στην δράση και συμβολή ημεδαπών και αλλοδαπών Τεκτόνων στον αγώνα για την προεργασία και την εξέλιξη της επανάστασης και την εθνική ανεξαρτησία.
Δεδομένου ότι για τους Έλληνες η Εαρινή Ισημερία συμπίπτει όχι μόνον με την Επέτειο της Εθνεγερσίας (έκφανση του «ευαγγελισμού» της ελληνικής ανεξαρτησίας), αλλά και με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ομιλητής παρουσίασε τις λαϊκές αντιλήψεις σχετικά με τον Ευαγγελισμό και την Άνοιξη.
Για επίλογο, ο Μέγας Διδάσκαλος, μετά από σύντομη σύνδεση της άνοιξης στην φύση με την πνευματική και κοινωνική ανάταση του ανθρώπου, μίλησε για τον φιλελευθερισμό του τεκτονισμού, εστιάζοντας τόσο στις αναφορές των θεσμικών του κειμένων, όσον και στην έμπρακτη συμμετοχή των Τεκτόνων στους εθνικοκοινωνικούς αγώνες του 18ου, 19ουκαι 20ου αιώνα, σε Ευρώπη και Αμερική και την πάλη κατά της αμάθειας, του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας, προς υλοποίηση του τεκτονικού τριπτύχου «Ελευθερία – Ισότης -Αδελφότης». Αυτή η δράση των Τεκτόνων είχε σαν αποτέλεσμα τους επανειλημμένους διωγμούς τους από μοναρχικά καταρχάς και ολοκληρωτικά κατόπιν καθεστώτα. Τόνισε τα της πνευματικής προεργασίας της ελληνικής επανάστασης του 1821, αλλά και την υποστήριξη – συμμετοχή Τεκτόνων σε όλες τις πολεμικές περιπέτειες του Έθνους, στην «Παλαιά» Ελλάδα, στην Κρήτη, στη Μακεδονία, στην Επτάνησο και όπου αλλού  Έλληνες αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία, τα εθνικά δίκαια, την αξιοπρέπειά του ανθρώπου.
Ακολούθησε σε θερμό αδελφικό κλίμα λιτό δείπνο (Ποτήριο Αγάπης) , όπου πέραν των καθιερωμένων προπόσεων έγιναν προπόσεις στην μνήμη όσων αγωνίστηκαν για τις ιδέες, την επιστήμη και την κάθε είδους ελευθερία, στην μνήμη του προσφάτως εκλιπόντος δρ. Steven Hawking, τιμώντας την συμβολή του στην επιστήμη, τον ανθρωπισμό και τη διανόηση, και προ παντός στην μνήμη των πεσόντων στους επανειλημμένους αγώνες του Έθνους μας.
Σημειώνεται ότι τόσο το παρόν δελτίο τύπου, όσο και οι εν γένει δημοσιεύσεις μας, πέραν του προφανούς ενημερωτικού τους χαρακτήρα, γίνονται γιατί είναι ακράδαντη η πίστη μας στον μείζονα τεκτονικό σκοπό, δηλαδή την συμβολή στην βελτίωση της πνευματικότητας και του ανθρωπισμού στην κοινωνία, δια της κοινωφελούς δράσεως των Τεκτόνων εντός αυτής, που συνιστά την επιβαλλόμενη από τα θέσμια κοινωνικοποίησή τους με σεβασμό στους κανόνες εσωτερικής λειτουργίας, σε αντίθεση με κοινότοπες παρωχημένες αντιλήψεις περί δήθεν «μυστικότητας» για τις τεκτονικές δράσεις, που συνιστούν ή άγνοια της ουσίας του θεσμού, ή υστέρηση σε «στοχασμό και δράση», ή ανασφάλεια για τις «απόψεις» που εκφράζουν και την κριτική τους. Εμείς αποδείξαμε έμπρακτα ότι τιμάμε τυπικά και ουσιαστικά τον τεκτονικό θεσμό, την αδελφότητα και την κοινωνία.
Από την Μεγάλη Γραμματεία
πηγή: www.aasr-greece.gr
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ