ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Νέος Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ..

Την 3η Ιουνίου διεξήχθη στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ..
Αφορμή της σύγκλισης ήταν η απόφαση του Μεγάλου Διδασκάλου Ενδοξοτ. αδελφού Παναγιώτη Θαλάσση να υποβάλει την παραίτηση του λόγω της αιφνίδιας επιδείνωσης της υγείας του. Ο αδελφός Παναγιώτης Θαλάσσης ανέλαβε τα ινία της Μεγάλης Στοάς στις 16 Φεβρουαρίου 2017 σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Προσέφερε τα μέγιστα καταφέρνοντας στο ελάχιστο αυτό διάστημα να πραγματώσει όσα υπό άλλες συνθήκες χρειάζονταν πολλά χρόνια για να γίνουν. Μεταξύ αυτών ανανέωσε και εδραίωσε το Τάγμα στην τεκτονική Κανονικότητα, εμβάθυνε τις σχέσεις με τις αδελφές τεκτονικές δυνάμεις και οδήγησε στην απόκτηση του Τεκτονικού Μεγάρου της Αθήνας. Η συνεχής προσπάθεια τον επιβάρυνε απρόσμενα και ο ίδιος αποφάσισε να υποβάλει την παραίτηση του και να οδηγήσει την αδελφότητα στην εκλογή του διαδόχου του.

Ο αποχωρών Μέγας Διδάσκαλος Ενδοξοτ. αδελφός Παναγιώτης Θαλάσσης ενδύει με τα διακριτικά του αξιώματος τον διάδοχο του Ενδοξοτ. αδελφό Καλλία Ψηφίδη.
Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε ομόφωνα και παμψηφεί νέο Μεγάλο Διδάσκαλο τον αδελφό Καλλία Ψηφίδη. Μετά την εγκατάσταση του ο Μέγας Διδάσκαλος πρότεινε στην Γενική Συνέλευση να δοθεί ο τίτλος του ισοβίου Επιτίμου Μεγάλου Διδασκάλου στον αδελφό Παναγιώτη Θαλάσση. Η πρόταση έγινε ομοφώνως αποδεκτή.
Πριν την ολοκλήρωση η Γενική Συνέλευση ψήφισε για την συμπλήρωση κενής θέσης αναπληρωτού Μεγάλου Αξιωματικού. Την θέση έλαβε αδελφός της Βορείου Ελλάδος.

Δελτίο Τύπου (Συμμετοχή στον Εορτασμό του Τάγματος της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας)

Την 9η Ιουνίου αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ. υπό τον Μέγα Διδάσκαλο Ενδοξοτ. αδελφό Καλλία Ψηφίδη επισκέφθηκαν το Βελιγράδι ανταποκρινόμενοι σε επίσημη πρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας για να συμμετάσχουν στον εορτασμό του Τάγματος. Στον εορτασμό εκπροσωπήθηκαν στο υψηλότατο επίπεδο οι Μεγάλες Στοές της Ρωσίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας και Ιταλίας. Η Μεγάλη Στοά της Γαλλίας εκπροσωπήθηκε δια του Μεγάλου Καγκελαρίου.
Κατά τη διάρκεια του εορτασμού υπογράφηκε Συνθήκη Φιλίας και Αμοιβαιότητας μεταξύ της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας και της Gran Loggia Massonica Generale Italiana.
Ο Έλληνας Μέγας Διδάσκαλος κατά την προσφώνηση του προσέφερε ένα άγαλμα της Παλλάδος Αθηνάς ως συμβολή των Ελλήνων αδελφών προς τους Σέρβους για το Τεκτονικό Μέγαρο τους που οικοδομείται στο Βελιγράδι.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών συμφωνήθηκε μεταξύ του Μεγάλου Διδασκάλου μας και των ομολόγων του να εργαστούν από κοινού για την εμβάθυνση των μεταξύ μας σχέσεων.
Από την Μεγάλη Γραμματεία.