ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Καθηγήτρια Μαρία Τζάνη - Ο Τεκτονισμός διαφυλάττει τη γνώση


Στην ένθετη Έκδοση του Ελεύθερού Τύπου  (Φαινόμενα) της 14 Δεκεμβρίου, φιλοξενήθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Καθηγήτριας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθύντριας του Εργαστηρίου  <<Βιοφυσικό Περιβάλλον Νευροεπιστήμες και Μάθηση , κας Μαρίας Τζάνη, σχετικά με τον Ελληνισμό και τις Μυστικές Εταιρείες. 

Πέρα από τα πολλά και ενδιαφέροντα που αναφέρει η καθηγήτρια τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντησή της σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τον Τεκτονισμό στην Ελλάδα.

Δημοσιογράφος: Ασπάζεστε την άποψη ότι οι σύγχρονες μυστικές εταιρείες , ανάμεσά τους και ο Τεκτονισμός , έχουν τις ρίζες τους στον Ελληνικό χώρο;

Καθηγήτρια: Βέβαια, και όχι μόνο τις ρίζες τους… Κάποιες από αυτές δημιουργήθηκαν από Έλληνες την ώρα που έπρεπε να διαφυλάξουν τη γνώση . Κάτι που κάνουν μέχρι και σήμερα οι Τεκτονικές στοές. Ένας από τους λόγους που όλες οι μυστικές εταιρείες πολεμήθηκαν και πολεμούνται τόσο φρικτά από τις θρησκείες είναι επειδή διατηρούν τη γνώση.
Η γνώση ήταν ανέκαθεν πρόβλημα για τα θρησκεύματα. Για την Ελλάδα η γνώση ήταν τα φώτα και ο πεπαιδευμένος άνθρωπος ήταν ο πεφωτισμένος. Έχει μεγάλη σημασία να κατανοήσουμε πως ο Τεκτονισμός βασίζεται στη γνώση που έχουμε από τα αρχαία ελληνικά μυστήρια, τα οποία , όταν άλλαξαν οι συνθήκες , μεταλαμπαδεύτηκαν από τους μύστες στους μυουμένους. Κάτι που γίνεται μέχρι και σήμερα.

πηγή: ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ - Ένθετη έκδοση ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ