ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Δελτίο Τύπου (Συμμετοχή στον Εορτασμό του Τάγματος της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας)

Την 9η Ιουνίου αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ. υπό τον Μέγα Διδάσκαλο Ενδοξοτ. αδελφό Καλλία Ψηφίδη επισκέφθηκαν το Βελιγράδι ανταποκρινόμενοι σε επίσημη πρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας για να συμμετάσχουν στον εορτασμό του Τάγματος. Στον εορτασμό εκπροσωπήθηκαν στο υψηλότατο επίπεδο οι Μεγάλες Στοές της Ρωσίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας και Ιταλίας. Η Μεγάλη Στοά της Γαλλίας εκπροσωπήθηκε δια του Μεγάλου Καγκελαρίου.
Κατά τη διάρκεια του εορτασμού υπογράφηκε Συνθήκη Φιλίας και Αμοιβαιότητας μεταξύ της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας και της Gran Loggia Massonica Generale Italiana.
Ο Έλληνας Μέγας Διδάσκαλος κατά την προσφώνηση του προσέφερε ένα άγαλμα της Παλλάδος Αθηνάς ως συμβολή των Ελλήνων αδελφών προς τους Σέρβους για το Τεκτονικό Μέγαρο τους που οικοδομείται στο Βελιγράδι.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών συμφωνήθηκε μεταξύ του Μεγάλου Διδασκάλου μας και των ομολόγων του να εργαστούν από κοινού για την εμβάθυνση των μεταξύ μας σχέσεων.
Από την Μεγάλη Γραμματεία.