ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Η ιστορία της Μασονίας



ΓΙΑ ΤΟΥΣ Μασόνους ή Ελευθεροτέκτονες ή Τέκτονες, την αρχαιότερη μυστική κοινωνία που ξεκινά από τον Μεσαίωνα και φτάνει μέχρι τις μέρες μας, έχουν ειπωθεί πολλά. Από το ότι αποτελούν διαδόχους των Ναϊτών, μέχρι ότι δεν είναι παρά μία διεθνής συνωμοσία με σκοπό την κατάκτηση της υφηλίου.

Από τους κόλπους της έχουν περάσει μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ιστορίας. Ο Νεύτων, ο Μπιλ Γκέιτς, είκοσι πέντε Αμερικανοί πρόεδροι, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Μότσαρτ και πλήθος άλλοι πολιτικοί, επιστήμονες και πνευματικοί άνθρωποι.

Για μια οργάνωση που έχει μείνει μυστική επί αιώνες τα ερωτήματα είναι εύλογα: Τί είναι Μασονία; Τι σημαίνουν τα μασονικά σύμβολα; Ποιοι την πολεμούν; Ποιες συνωμοσίες της καταλογίζουν; Ποιοί ξένοι επιφανείς έχουν υπάρξει μέλη της;

Τις μέρες αυτές κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Περίπλους» το βιβλίο του H. Paul Jeffers «Μασόνοι» σε μετάφραση του Γιάννη Κωτούλα. Πρόκειται για μία αποκλειστικά ιστορική μελέτη η οποία κρατά ίσες αποστάσεις από όλες τις απόψεις. Στις σελίδες του παρουσιάζεται η ιστορία της Μασονίας στην Ελλάδα.
Πηγή:Εφημερίδα Ναυτεμπορική