ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Είναι Τέκτονας και το λέει - Ένα μεγάλο μπράβο στον καθηγητή Στέφανο Παϊπέτη




(Σημ. Συντάκτη: Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση της ιστοσελίδας thebest.gr. Ο αδ . Παϊπέτης είναι από τους λίγους πραγματικούς <<Διδασκάλους>> που έχουν απομείνει στον Ελληνικό Τεκτονισμό).
 ΄΄Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Πάτρας η αποκάλυψη του περιοδικού BEST  για τη δράση των μασόνων στην πόλη, τις συνήθειες  των τριών εν ενεργεία στοών και τα τελετουργικά τους.
Πριν από λίγη ώρα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πάτρας κ. Στέφανος Παϊπέτης παραδέχθηκε δημόσια κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού SB με τον Νίκο Ξανάλατο, ότι είναι μασόνος και παρουσίασε τις τελετές ως μια περίπου…οικογενειακή συνάθροιση. Είναι η πρώτη φορά στα τηλεοπτικά χρονικά που ένα επιφανές πρόσωπο παραδέχεται δημόσια την μασονική του δράση. Η αντίδραση Παϊπέτη, ήρθε σε συνέχεια της εκτενούς παρουσίασης απο το κανάλι, του δημοσιεύματος του περιοδικού BEST και των τοποθετήσεων του Διευθυντή του περιοδικού Νάσου Νασόπουλου και της Διευθύντριας Σύνταξης Νεκταρίας Ντούκα που υπογράφει το ρεπορτάζ.
Ο κ. Παϊπέτης διαφώνησε εντόνως με ορισμένες από τις λεπτομέρειες του δημοσιεύματος σχετικά με  τις τελετές χωρίς να διευκρινίζει ποιες είναι αυτές, χαρακτήρισε ορισμένα από τα στοιχεία ανακόλουθα, αλλά παραδέχθηκε ότι οι μασόνοι δίνουν όρκους και ακολουθούν συγκεκριμένο τελετουργικό, αρνήθηκε την πρόκληση του διευθυντή του BEST  Νάσου Νασόπουλου να παρακολουθήσει ως δημοσιογράφος μια τελετή, αλλά δέχθηκε να δώσει συνέντευξη για να εξηγήσει τη θέση του και να δώσει διευκρινήσεις. Δεν εξήγησε επίσης γιατί είναι ο μόνος μασόνος στην περιοχή- και όχι μόνο-  που παραδέχεται δημόσια την ιδιότητά του.
Ο κ. Παϊπέτης, ο οποίος με βάση τις πληροφορίες του BEST έχει τη βαθμίδα   «μέγας διδάσκαλος» στις τάξεις της μασονίας έκανε τη μεγάλη διαφορά και   αναμένεται νέος γύρος συζητήσεων γύρω από την υπόθεση μασονία, εφόσον  τηρήσει τη δέσμευσή του να δώσει συνέντευξη  μιλώντας ανοικτά για ένα θέμα που αποτελεί ταμπού΄΄.