ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ετήσιο Μήνυμα Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Μεγάλου Διδασκάλου του Διεθνούς Τάγματος αδ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ



Αρχή Νέου Χρόνου. Η είσοδός του με βήματα διστακτικά στην Ατραπό της Ζωής. Η απορία και η ανησυχία ζωγραφισμένη στο νεανικό του πρόσωπο.

Ακούγονται γέλια, μουσικές, χαρούμενες φωνές. Οι άνθρωποι ετοιμάζονται να τον υποδεχθούν. Μα, ο Νέος Χρόνος κοντοστέκεται. Προσπαθεί να καταλάβει.

Οι νεανικοί του ώμοι δεν είναι ανάλαφροι. Κάποιο βάρος τους βαραίνει. Εξακολουθεί να βαδίζει με βήματα διστακτικά. Τα χαρούμενα και γελαστά πρόσωπα του μοιάζουν με μάσκες. Σαν κάτι να προσπαθούν να κρύψουν.

Δίπλα στη χαρά πάνοπλοι φρουροί με πρόσωπα ψυχρά και σφιγμένα. Το βλέμμα προσεκτικό και ανήσυχο. Οι μάσκες της χαράς δύσκολα μπορούν να κρύψουν το φόβο, την ανασφάλεια από κάτι κακό.

Ο θρησκευτικός φανατισμός, η εκβαρβάρωσις του Θείου, η κοινωνική ανισότης, το άδικο μεταξύ των ανθρώπων, κυριαρχούν. Ψυχές πονεμένες, ξεριζωμένες από τις ρίζες τους, ανακατεύονται με το πλήθος των χαρούμενων προσώπων. Γνωρίζουν αλλά δεν αναγνωρίζονται.

Ο Χρόνος κοντοστέκεται πάλι. Μέσα στο μέγα μυστήριο της ύπαρξής του, το Καλό και η Αγάπη θα είναι τα όπλα του απέναντι στα όπλα των σκυνθρωπών φρουρών.

Η Αξία της Ζωής με το ουσιαστικό και πανανθρώπινο νόημά της, ο επαναπροσδιορισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ανασφάλειας, ας διαλύσουν το σκότος του φόβου και της αδικίας. Ο Νέος Χρόνος θα μπορέσει έτσι να ξαναβρεί το χαμένο χαμόγελό του.

Είθε το Νέον Έτος 2017 να έχουμε περισσότερη αισιοδοξία και πίστη στα ιδανικά του Ανθρωπισμού. Εμείς οι Τέκτονες και οι απανταχού της Γης Αδελφοί μας, στρατευμένοι στα Ιδανικά της Ελευθερίας, της Ισότητος και της Αδελφότητος, όχι μόνον ας τα υπηρετούμε αλλά, πιστοί στους όρκους μας, ας τα υπερασπιζόμασθε.
Ας είναι Ευτυχές και Ηθικά Αποδοτικόν το Νέον Έτος!

ΠΗΓΗ: delphiorder.org