ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου Νοε. 2017 - Τετραήμερο ταξίδι στην Β. Ελλάδα


    Την 17η Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία της Μ.Στ.Ε του Α.Α.Σ.Τ. με τον Μ.Επιθεωρητή των Στοών της Β. Ελλάδος ενδ. αδ. Κ.Ψ, υπό τον Μεγ. Διδ. Ενδοξοτ.'. αδ.'. Παναγιώτη Θαλάσση  και με προσκεκλημένο τον Κραταιοτ. Υ.Μ.Τ του 33ου της Ελλάδος, μετέβησαν στην Αν. Αλεξανδρούπολης για να παραστούν στις Εργασίες του «Τεκτονικού Τριγώνου Σπάρτακος» υπ' αριθ. 15, συσταθέντος υπό την επιμέκεια της Στ. «Μακεδών» υπ' αριθ. 13/137 Θεσσαλονίκης.

   Ο Μεγ. Διδ. αφενός αναφέρθηκε στις σχέσεις της Μεγ. Στ. με τις φίλιες τεκτ. δυνάμεις ως εκδήλωση της αδελφοσύνης σύμφωνα με την Παράδοση του θεσμού γενικά και του Σκωτικού Τύπου ιδιαιτέρως (Landmarks, Old Charges και Μεγάλα Συντάγματα 1786) και αφετέρου ανέπτυξε λόγο περί της Θρακικής παρουσίας στην Ελληνική μυθολογία και στα αρχαία μυσταγωγικά  σκηνώματα της Ελλάδος και γενικά της ανατολικής Μεσογείου, καθώς και για την ιδιαίτερη γεωπολιτική θέση της περιοχής, αφού ο προλαλήσας Υ.Μ.Τ. προέβη σε μια αναδρομή του ελληνικού τεκτ. μέσα από ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία.

   Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και δείπνο σε παραθαλάσσιο κέντρο διασκέδασης της πόλης με ιδιαίτερα ευχάριστη και εξαιρετική αδελφική σχέση.
Η φιλοξενία των αδδ.'. άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις μέσα από ένα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, με την ευχή και υπόσχεση να επαναληφθεί σύντομα στο μέλλον.

  Την μεθεπομένη, 19η Νοεμβρίου, ο Μ. Διδάσκαλος με την αντιπροσωπεία της Μ.Στοάς και την συνοδεία του Υ.Μ.Τ., παρευρέθησαν στις Εργασίες στην έδρα της Στοάς Μακεδών στη Θεσσαλονίκη, όπου μετά τις προγραμματισμένες μυητικές εργασίες, με την παρουσία πλήθους επισκεπτών μας, εόρτασαν πανηγυρικά τα 3 χρόνια από την ίδρυση της Σ.'. Στ.'. Μακεδών. Ο προσκεκλημένος Υ.Μ.Τ. ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την ευκαιρία συμμετοχής του στις εργασίες και μίλησε για τον μυσταγωγικό συμβολισμό. Ο Μεγ.'. Διδ.'. εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις υποδειγματικές Εργασίες Μυήσεως σε βαθμό Εταίρου καθώς και για το αδελφικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των αδδ.'. μιας πολυπληθούς Στοάς  όπως ο Μακεδόνας, η οποία έχει κυρίως ηλικιακά νεαρά μέλη με αφοσίωση και αγάπη για τον θεσμό και μίλησε για την προέλευση, σημασία και ιδιαίτερη αξία του βαθμού για τον τέκτονα του παρελθόντος και του σήμερα, καθώς και για την ερμηνεία, αλλά και την μυσταγωγική και συνάμα πρακτική και κοινωνική διάσταση και αξία των τεκτονικών εργασιών για τους αδελφούς και την κοινωνία μας, ιδίως στις δυσχερείς συνθήκες που βιώνει διαχρονικά η ανθρωπότητα και στις ζοφερές προοπτικές του τόπου μας.

     Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και γεύμα με τοπικά εδέσματα και έντονη συμμετοχή στην συζήτηση των νεώτερων αδελφών μας. Η ευχαρίστηση και η ικανοποίηση από τις όλες εργασίες και την επίσκεψη ήταν σαφώς εμφανής και κοινό σημείο αναφοράς όλων.

Από την Μ.Γραμματεία της ΜΣτΕ τ ΑΑΣΤ

ΠΗΓΗ:http://www.aasr-greece.gr