ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Η εφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ βλέπει σκοπιμότητες στο κείμενο που συνυπέγραψε η Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος και η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας σχετικά με τις Ευρωεκλογές


 
Σημ.blog: Παραθέτουμε την δημοσίευση της Εφημερίδος ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚH (xristianiki.gr/arkheio-ephemeridas) όπως δημοσιεύτηκε στην σχετική ιστοσελίδα της εφημερίδας και αναφέρεται στο Κάλεσμα-  Πρόσκληση των φιλελεύθερων και αδογματικών τεκτονικών δυνάμεων για τη συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωεκλογές το οποίο συνυπέγραψε ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος Π.Μ και ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας Daniel Keller.

Ωστόσο ο καλοπροαίρετος αναγνώστης σίγουρα θα δυσκολευτεί να εντωπίσει τις σκοπιμότητες που <<αποκαλύπτει>> η εφημερίδα

ΜΕΤΑ ΤOΝ «ΠOΛΙΤΙΚO ΣΕΙΣΜO» ΤΗΣ 25ης ΜΑΪOΥ Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη Τεκτονικών Στοών με πρωτοβουλία της Αθήνας!

Σάββατο, 28 Ιούνιος 2014

Τρεις μέρες μετά τον «πολιτικό σεισμό» των Ευρωεκλογών του περασμένου Μαΐου, πραγματοποιήθηκε, στις 28 Μαΐου 2014, Διάσκεψη των Τεκτονικών Στοών των χωρών της Ε.Ε., στην έδρα της «Μεγάλης Ανατολής» της Γαλλίας, στο Παρίσι.
Η Διάσκεψη αυτή ήλθε ως απάντηση - ανταπόκριση στο «Κάλεσμα της Αθήνας» που είχε γίνει στις 3 Μαΐου 2014.
Συγκεκριμένα, όπως τεκμαίρεται από δίγλωσσο έγγραφο στην ελληνική και στη γαλλική γλώσσα, στις 3 Μαΐου στην Αθήνα ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μικτής Στοάς της Ελλάδας του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος «Δελφοί» Π. Μ. συνυπέγραψε με το Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας και Πρόεδρο του Μεγάλου Συμβουλίου Daniel Keller, κοινή «Πρόσκληση των φιλελεύθερων και αδογματικών τεκτονικών δυνάμεων για τη συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωεκλογές».
Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης έχει ως εξής:
«Πρόσκληση των φιλελεύθερων και αδογματικών τεκτονικών δυνάμεων για τη συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωεκλογές».
Oι Τεκτονικές Δυνάμεις, οι υπογράφουσες την παρούσα πρόσκληση, σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράζουν ταυτόχρονα την ανησυχία τους και την ελπίδα τους, την παραμονή ενός σημαντικού γεγονότος, όπως αυτού των προσεχών Ευρωπαϊκών εκλογών.
Η τόσο πολύτιμη ειρήνη που έχει διατηρηθεί στην ήπειρό μας εδώ και μισό αιώνα θα μπορούσε να διαρραγεί σοβαρά μπροστά στην άνοδο των αποσχιστικών τάσεων, της ξενοφοβίας και το διαχωρισμό της κοινωνίας σε κλειστές ομάδες. Η αδιαφορία πολλών πολιτών, στην οποία δυστυχώς προστίθεται η εχθρότητα ορισμένων, θα μπορούσε να συμβάλλει στην προώθηση της αποχής καθώς και σε ψήφους υπέρ ακραίων πολιτικών κομμάτων. Η Ευρώπη, τότε θα μπορούσε να τεθεί στα χέρια εκείνων που επιθυμούν την εξαφάνισή της. Προσηλωμένοι σε ό,τι ενώνει και όχι σε ό,τι χωρίζει οι Ελευθεροτέκτονες των Τεκτονικών Δυνάμεων που υπογράφουν αυτή την πρόσκληση, πιστεύουν ότι η οικοδόμηση των οικουμενικών και αδιαμφισβήτητων αξιών, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της ισότητος και της αλληλεγγύης, τις οποίες βρίσκουμε στις ιδρυτικές αρχές της Ευρωπαΐκής Ένωσης, περισσότερο από ποτέ, αξίζουν την προσοχή μας και τις προσπάθειές μας. Oφείλουμε να εργαστούμε για την προώθηση αυτών των ανθρωπιστικών αξιών, προκειμένου να θέσουμε τον άνθρωπο και τα κοινωνικά ζητήματα στο επίκεντρο των αναζητήσεών μας. Η Ευρώπη απαιτεί την επαγρύπνηση των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να είναι επαρκώς ενημερωμένοι, χρειάζεται την παρουσία γυναικών και ανδρών εξαιρετικώς αφοσιωμένων στα αιρετά τους αξιώματα.
Καλούμε όλους τους ευρωπαίους πολίτες να ψηφίσουν και να εκλέξουν τους βουλευτές που θα υλοποιήσουν τους προαναφερόμενους στόχους.
Αθήνα, 3 Μαΐου 2014
O Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος του Διεθνούς Τεκτονικού
Τάγματος «Δελφοί»
Π. Μ.

O Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας
Πρόεδρος του Μεγάλου Συμβουλίου
Daniel Keller»

Αξίζει να επισημάνουμε ότι στην πρόσκληση αυτή:
1) Προλέγεται:
Η «άνοδος των αποσχιστικών τάσεων της ξενοφοβίας και του διαχωρισμού της κοινωνίας σε κλειστές ομάδες».
Η μεγάλη αποχή.
Η ενίσχυση «ακραίων πολιτικών κομμάτων».
2) Ταυτίζονται ως «ακραίες πολιτικές δυνάμεις» όσοι φορείς, κόμματα κ.λπ. αρνούνται την Ε.Ε. της ανεργίας, της φτώχειας, της υλικής και πνευματικής ένδειας, την Ευρώπη - Δ’ Ράιχ, με τις όντως ρατσιστικές, ξενοφοβικές, φασιστικές και νεοναζιστικές δυνάμεις.
Έτσι η πραγματικά αντιανθρώπινη πολιτική των φασιστοειδών κομμάτων, γίνεται το απαραίτητο «πάτημα» των υπερασπιστών της Ευρώπης των Τραπεζιτών και των Χρηματιστών, όπως είναι οι Τεκτονικές Στοές.
3) Oι Τεκτονικές Στοές, που υποτίθεται ότι δεν πολιτεύονται, έτσι λένε, παίρνουν ξεκάθαρα θέση υπέρ των πραγματικά ακραίων πολιτικών δυνάμεων της αστοχριστιανικής χριστιανοδημοκρατίας και της δεξιόστροφης σοσιαλδημοκρατίας, που έχουν δόγμα και πολιτική πρακτική τους την λιτότητα για το λαό, μέχρι εξοντώσεών του, και τη συσσώρευση πλούτου στους ολίγους!
Το «κάλεσμα - πρόσκληση» της Αθήνας βρήκε άμεση ανταπόκριση από τις Στοές των χωρών της Ε.Ε.

Έτσι στις 28 Μαΐου συναντήθηκαν στο Παρίσι τουλάχιστον 20 αντιπροσωπείες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, Oυγγαρίας και Πολωνίας. Η «Μικτή Μεγάλη Στοά της Ελλάδας» αλλά και άλλες ευρωπαϊκές τεκτονικές ομολογίες είχαν εκπέμψει σήμα κινδύνου, ανταποκρινόμενες στο «Κάλεσμα της Αθήνας». Στη συνάντηση αυτή οι Ελευθεροτέκτονες συσκέφθηκαν για την πορεία του ευρωπαϊκού Ελευθεροτεκτονισμού, τη μετανάστευση, τα δικαιώματα των γυναικών και κυρίως για τα εκλογικά αποτελέσματα που έδωσαν καθαρή νίκη στους ευρωσκεπτικιστές ή ευρωφοβικούς, όπως χαρακτηρίζουν, κάθε ένα που αμφισβητεί το σημερινό οικοδόμημα της Ε.Ε.