ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Επίσκεψη του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου στην Κατάνη Ιταλίας


(αναδημοσίευση από τα http://supremecouncilforgreece.gr)

Υπό του Υπάτου Συμβουλίου του 33ο και Τελευταίου Βαθμού δια την Ιταλίαν οργανώθηκε στην Κατάνη της Σικελίας από την 1η έως και την 4η Ιουνίου 2017, σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό του θερινού Ηλιοστασίου καθώς και της επετείου από της ιδρύσεως του Υπάτου Συμβουλίου το 1875.


Στην εκδήλωση παρέστη και εξεπροσώπησε το Ύπατον Συμβούλιον του 33ο δια την Ελλάδα, κατόπιν επισήμου προσκλήσεως ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Κρατ:.Αδ:. Νικόλαος Κιλάκος, 33ο.

Παρέστησαν επίσης, εκπροσωπούντες τα υπ’ αυτούς Ύπατα Συμβούλια οι Ύπατοι Μεγάλοι Ταξιάρχαι των Υπάτων Συμβουλίων της Γαλλίας Κρατ:. Αδ:.Henri Lustman, Βενεζουέλας Κρατ:. Αδ:. Lionel Pedrique Orta, Τουρκίας Κρατ:. Αδ:. Hassan Erman, Παραγουάης Κρατ:. Αδ:. Jorge A. Goldenberg, Ελβετίας Κρατ:. Αδ:.Jean Claude Chatelain, Σερβίας Κρατ:. Αδ:. Dragor Hiber, Πολωνίας Κρατ:. Αδ:.Marek Brzezinski, Τσεχίας Κρατ:. Αδ:. Jakub Chalupa, Γερμανίας Κρατ:. Αδ:. Eberhard Desch, Ισραήλ Κρατ:. Αδ:. Valentin Heines, Λουξεμβούργου Κρατ:. Αδ:.Victor Gillen, Τόγκο Κρατ:. Αδ:.Janace A. Clomegah, Κροατίας Κρατ:. Αδ:.Borko Skuric, Αϊτής Κρατ:. Αδ:.Gaetan Mentor και  Μαυρικίου Κρατ:. Αδ:. Madhaven Mardemootoo.

Παρέστησαν ωσαύτως αντιπροσωπείαι των Υπάτων Συμβουλίων της Αυστρίας με επικεφαλής τον Κρ:.Αδ:.Jan A. Van Der Brugge, Ακτής Ελεφαντοστού με επικεφαλής τον Κρ:.Αδ:. Yacouba Geay Ballo και Σλοβακίας με Επικεφαλής τον Κρ:.Αδ:.Philipp Buchner.

Οι εργασίες περιελάμβαναν Τελετή Μυήσεως εις τον 33ο Βαθμόν καθώς και Συνεδρία σε 4ο Βαθμό Μυστικού Διδασκάλου κατά την οποίαν ομιλητής ήταν ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης του Υπάτου Συμβουλίου δια την Τουρκίαν Κρατ:. Αδ:. Hassan Erman, 33o, με θέμα «Magna Grecia».

Κατά την Συνεδράν αυτήν ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Κρατ:. Αδ:. Νικόλαος Κιλάκος, 33ο, απηύθυνε την ακόλουθη προσφώνηση:
«Αποτελεί δι’ εμέ ιδιαίτερη τιμή και χαρά να παρευρίσκομαι εις τον Εορτασμόν του Θερινού Ηλιοστασίου και της Επετείου της Ιδρύσεως του Υπάτου Συμβουλίου του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου δια την Ιταλίαν.

Οι σχέσεις φιλίας μεταξύ των λαών μας υπήρξαν ιδιαίτερα στενές κατά το πέρασμα των αιώνων και τα Ύπατα Συμβούλιά μας διατηρούν στενές σχέσεις συνεργασίας μεταξύ τους.

Η προσωπικότητα του Giuseppe Garibaldi ο οποίος αγωνίστηκε για την ελευθερία και η συμβολή του στον Ελευθεροτεκτονισμό της Ιταλίας αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα για όλους εμάς.

Οι Έλληνες Τέκτονες δεν λησμονούν ότι το Τεκτονικό Φως μεταφέρθηκε από την Ιταλία, πρώτα στην Κέρκυρα με την Στοά “Beneficenza” και αργότερα στη Ζάκυνθο.

Θα ήθελα επίσης να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη συμβολή σας και την επιτυχή εργασίας σας εις το έργον της Συνομοσπονδίας.

Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία σας και εκ μέρους του Υπάτου Συμβουλίου του 33ο και Τελευταίου Βαθμού δια την Ελλάδα να σας προσφέρω αυτό το αναμνηστικό δώρα και να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μας.»

 Ευθύς αμέσως, ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης προσέφερε εις τον Ύπατον Μέγα Ταξιάρχην του Υπάτου Συμβουλίου δια την Ιταλίαν Κρατ:. Αδ:. Leo Taroni αναμνηστική πλακέτα.



Κατά την διάρκειαν της επισκέψεως, ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης  Κρατ:. Αδ:. Νικόλαος Κιλάκος, 33ο, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις μετά των υπολοίπων Υπάτων Μεγάλων Ταξιαρχών και των Κρ:. Αδ:. των υπολοίπων αντιπροσωπειών.