Βιβλία

Σύνταγμα του 1872
(On Line Tektonismos.blogspot Book) )
 


Τεκτονισμός και Πατρις 1917
(On Line Tektonismos.blogspot Book) )


 http://dl.dropbox.com/u/20090573/TP/movie.swf
W.L. Wilmshurst - Το νόημα του Τεκτονισμού


Σήμερα ο αριθμός των Στοών και η συμμετοχή στη Συντεχνία έχει αυξηθεί πέρα από κάθε προηγούμενο. Αναρωτιέται κανείς, τι προμηνύει αυτό το αυξανόμενο ενδιαφέρον και προς τα πού θα οδηγήσει, ή μπορεί να εξαναγκαστεί να οδηγήσει. Η μελλοντική ανάπτυξη και η αξία της Τέχνης ως ηθική δύναμη στην κοινωνία εξαρτάται από την άποψη την οποία τα μέλη του έχουν για το σύστημά τους. Αν δεν το πνευματικοποιήσουν, σταδιακά θα το υλικοποιήσουν. Αν αποτύχουν να ερμηνεύσουν τον καλυμμένο σκοπό του, αν δεν υπεισέλθουν στην κατανόηση της υποκείμενης φιλοσοφίας του και δεν μεταφράσουν το συμβολισμό του σε ό,τι σηματοδοτείται με αυτόν τον τρόπο, θα εκλάβουν λανθασμένα τη σκιά για ουσία, ένα κέλυφος αντί του πυρήνα, και θα κοσμικοποιήσουν αυτό που ήταν σχεδιασμένο ως μέσο πνευματικής καθοδήγησης.


ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ: Η Μεγαλύτερη Μυστική Αδελφότητα του Κόσμου


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ!!

Η πλέον πολυσυζητημένη, αρχαιότερη και με τη μεγαλύτερη εξάπλωση Μυστική Αδελφότητα που γνώρισε ο σύγχρονος κόσμος, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε όλες της σχεδόν τις διαστάσεις, στο νέο αυτό συλλογικό έργο των εκδόσεων Αρχέτυπο.

Καρπός συλλογικής συγγραφικής δουλειάς αναγνωρισμένων και ανεξάρτητων μελετητών, το βιβλίο παρουσιάζει με διεισδυτικό και αμερόληπτο τρόπο την πραγματική τεκτονική παράδοση, η οποία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις παγκόσμιες εξελίξεις και διαμόρφωσε τον κόσμο μας όπως τον ξέρουμε σήμερα.

Διαβάστε:

Η Μυστική Καταγωγή του Τεκτονισμού * Ναΐτες, Ροδόσταυροι και Iλλουμινάτι * Η Ορατή Πορεία: 1717-1900 * Εκκλησία & Τεκτονισμός * Μεγάλες Τεκτονικές Προσωπικότητες * Το Ολοκαύτωμα του Τεκτονισμού * Ο Τεκτονισμός στην Ελλάδα * Η Έννοια της Μύησης & Οι Τρεις Πρώτοι Συμβολικοί Βαθμοί * Η Στοά και τα Σύμβολα της Τεκτονικής Μυσταγωγίας * Φιλοσοφικός Τεκτονισμός * Ο Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος * Η Εσωτερική Διδασκαλία του Τεκτονισμού * Ο Τεκτονισμός στον 21ο Αιώνα κ.ά.
Επιπλέον στη έκδοση περιέχεται έγχρωμο φωτογραφικό 16σέλιδο.
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ : Γράφουν: Sasha Chaitow, Στέφανος Ελμάζης, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος Ιωαννίδης, Ίων Κυδωνιάτης, Ιορδάνης Πουλκούρας.
Σελίδες: 336

Διάσταση: 15Χ23 εκ.

Κυκλοφορία: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Τιμή: 19.90 €

ISBN: 978-960-421-158-6Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας. Γiα παραγγελίες: www.metaekdotiki.grΤα αρχαία τεκτονικά χειρόγραφα - The Regius Poem: Naymous Graecus


Τα αρχαία τεκτονικά χειρόγραφα - The Regius Poem: Naymous Graecus
Τα αρχαία τεκτονικά χειρόγραφα - The Regius Poem: Naymous Graecus


Ο σύγχρονος Ελευθεροτεκτονισμός ιδρύθηκε επίσημα το 1717. Όμως, από το 1390 κιόλας, οι τροβαδούροι διαδίδουν με τους στίχους του Regius Poem την ιστορία του Ευκλείδη, του "Δασκάλου που μέσα από την καλή γνώση της γεωμετρίας, ξεκίνησε την Τέχνη του Τεκτονισμού".Ελάχιστα γνωστό ως σήμερα και ιδιόμορφο το Regius Poem είναι το αρχαιότερο κείμενο που αποδεικνύει τη σχέση του μαθηματικού Ευκλείδη με την τεκτονική παράδοση και που μαρτυρά την άγνωστη για τους πολλούς σχέση του Ελευθεροτεκτονισμού με το Ελληνικό Πνεύμα.Το Regius Poem σπάνια έχει εκδοθεί στην πλήρη μορφή του μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μεταφράζεται και εκδίδεται ολοκληρωμένο στην ελληνική γλώσσα. Είναι το πρώτο από μια ομάδα χειρογράφων που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα ως το 1748 και αποκαλούνται Αρχαία Τεκτονικά Χειρόγραφα.Μέσα από άλλες παράξενες και μάλλον ξεχασμένες ιστορίες, συναντάμε τον Έλληνα Naymous Graecus, δάσκαλο του Κάρολου Μαρτέλου, ο οποίος διέδωσε την Τέχνη του Ελευθεροτεκτονισμού στην Ευρώπη, Έλληνες φιλόσοφους, Αλχημιστές και Μάγους του Μεσαίωνα, Ιππότες του Ναού και το μυθικό Τάγμα της Σιών, αλλά και τον Πλάτωνα που στον Τίμαιο αποκαλεί τον Δημιουργό "Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος" ο οποίος κατασκευάζει τον κόσμο με βάση τις αρχές της Γεωμετρίας, πολλούς αιώνες πριν καν αρθρωθεί η λέξη Freemason.Εκδότης: ΓκοβόστηςΣυγγραφέας: Craftson, J. P.Μεταφραστής: Αγαπητός, Ιορδάνης Π.Μεταφραστής: Βλαβιανού, ΑγγυISBN: 960-270-901-4Έτος Έκδοσης: 2002Σελ.: 141Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλοΔιαστάσεις: 23χ15

[eresis-dogmata-cover.jpg]

ΑΙΡΕΣΕΙΣ & ΔΟΓΜΑΤΑ» 6000 Χριστιανικές ΑιρέσειςΠρόκειται για τις λεξικογραφημένες 6.000 Χριστιανικές Αιρέσεις σε όλο τον κόσμο, που περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Αιρέσεις και Δόγματα». Εκδόθηκε τον Ιούλιο του 1999 από τις εκδόσεις "Ιωάννου Φλώρου". Είναι σχήματος Α4 και στις 1.280 σελίδες:


Υπάρχουν 6.000 Χριστιανικές Εκκλησίες, Ομολογίες, Κινήσεις, Σέχτες κλπ. σε λεξικογραφημένη μορφή, που έδρασαν ή δρουν σε όλο τον κόσμο, εδώ και δύο χιλιετίες.

4.000 τίτλοι ελληνικών και ξένων βιβλίων, λεξικών, εφημερίδων, περιοδικών κ.λ.π., υλικά 45 χρόνων, που αποτελούν τις πηγές που ο συγγραφέας μελέτησε προσωπικά και εξαντλητικά.

Παρατίθενται στο βιβλίο «Αιρέσεις και Δόγματα» χρήσιμα ντοκουμέντα για κάθε μελετητή, όπως: Πληρέστατοι πίνακες (όνομα, χρόνος έναρξης και λήξης) των Οικουμενικών Πατριαρχών Κωνσταντινούπολης (δύο κατάλογοι), των Πατριαρχών Αλεξάνδρειας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, των Παπών (τρεις κατάλογοι), Αντιπαπών, Ρωμαίων αυτοκρατόρων, Ηρωδιανών τετραρχών, Ρωμαίων στρατιωτικών διοικητών Ιουδαίας κ.ά.Είναι μοναδικά τα στοιχεία για θέματα όπως: Σατανισμός (ύμνος σατανά) & Σατανιστές, Λευκή και Μαύρη Μαγεία, Προτεστάντες, Αγγλικανοί & Ευαγγελιστές, Μασονία & Μασόνοι, Μασονισμός, Τεκτονισμός & Τέκτονες, Ιεχωβάδες, Αιρέσεις και θρησκεία του Ναζισμού, CIA, Γαλλική Επανάσταση, Σέχτες, Αστρολογία & Αστρολάτρες, Ζώδια & Ζωδιακοί Κύκλοι, Ροδόσταυρος & Ροδοσταυρισμός, Εσωτερισμός κ.α.