ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Μασόνοι στο Καπιτώλιο Νταν - Μπράουν

Το μασονικό ρητό «Ordo ab Chao» -Τάξη μέσα από το Χάος- περιγράφει τι θα επικρατήσει στα βιβλιοπωλεία στις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε θα κυκλοφορήσει το επόμενο βιβλίο του Νταν Μπράουν με τίτλο «Το Χαμένο Σύμβολο» (The Lost Symbol).
Ο Νταν Μπράουν και πάλι συνωμοσιολογεί Εξι χρόνια μετά τον «Κώδικα ντα Βίντσι», πρωταγωνιστής είναι και πάλι ο καθηγητής σημειολογίας του Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Λάνγκτον, που παγιδεύεται ξανά σε κωδικούς και μυστικές κοινωνίες, από όπου πρέπει να βγει σε δώδεκα ώρες. Εξ ου και το εξώφυλλο: δείχνει ένα κλειδί πάνω από το Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον με τα σύμβολα των μασόνων, το αλφάδι και τον διαβήτη στις 33 μοίρες. Η Ουάσιγκτον, ως γνωστόν, χρωστά το όνομά της στον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ, που αναφέρεται ως μασόνος.
Με την ταινία «Illuminati: Οι Πεφωτισμένοι» πρόσφατα στις κινηματογραφικές αίθουσες, με τον ντόρο που είχε ξεσπάσει όταν διέρρευσε πέρσι πως το θέμα του Νταν Μπράουν θα είναι οι μασόνοι και με τις πωλήσεις του «Κώδικα ντα Βίντσι» να έχουν ξεπεράσει τα 81 εκατομμύρια, ο εκδοτικός οίκος Doubleday αποφάσισε το αρχικό τιράζ του νέου βιβλίου να είναι πέντε εκατομμύρια.
Αυτό όμως που προκάλεσε ένα τσουνάμι συνωμοσιολογίας ήταν η απόφασή του να το λανσάρει με μια καμπάνια άξια του προηγούμενου και διαδικτυακή. Ξεκίνησε πετώντας όλα τα σχετικά με το βιβλίο στοιχεία στους ωκεανούς του Ιντερνετ και προκάλεσε το κοινό να βουτήξει να τα βρει. Για να μάθεις κάτι παραπάνω για το βιβλίο, πρέπει να μπεις στην ιστοσελίδα www.thelostsymbol.com χρησιμοποιώντας έναν κωδικό. Τα κλειδιά του τα ανακαλύπτεις μέσα σε μια συλλογή παζλ, μυστικών ιστοριών, χαρτών και άλλων καθημερινών σπαζοκεφαλιών στο Facebook και το Twitter, σερφάροντας όλο σου το... καλοκαίρι, μέχρι να πας στο ταμείο για το «Χαμένο Σύμβολο».
Εμείς, σε μια γρήγορη βουτιά μας, πέσαμε σε ένα νήμα που συνδέει το σύμβολο «Κλειδί του Σολομώντα» του εξώφυλλου με τους ελευθερομασόνους ιθύνοντες της Αμερικανικής Επανάστασης, το άστρο της Βηθλεέμ, το αστέρι του Ρα και τη λατρεία του Ηλιου. Οι συνωμοσιολογικές θεωρίες συνδέουν ακόμη τα μαθηματικά δεδομένα στην κατασκευή των πυραμίδων των Μάγιας και των Ινκας με την πρόβλεψη της ισημερίας, την εμφάνιση του θεϊκού Φτερωτού Ερπετού και την πρόβλεψη του τέλους του κόσμου. Τα παραπάνω συνδέονται ακόμη με την ανατολή της Ζώνης του Ωρίωνα στον ορίζοντα στις 33 μοίρες, στις 15 Σεπτεμβρίου, και τον 33ο ανώτατατο βαθμό του Ιππότη του Ναού στους Ελευθεροτέκτονες!
Κατά τους συνωμοσιολόγους δεν διατάχθηκε τυχαία να αποπλεύσει από το Πλίμουθ στις 15 Σεπτεμβρίου του 1620 το «Μεϊφλάουερ» με τους πρώτους Πουριτανούς αποίκους της Αμερικής. Ενώ την ίδια μέρα του 1789 οι «πατέρες» του αμερικανικού έθνους ίδρυσαν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οσοι δεν αναφωνήσατε ακόμα «άσε ρε Ντάνι», καλό ψάξιμο

Πηγή:http://www.enet.gr