ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αυτό το ξέρατε?




Μια από τις παλαιότερες ιστορίες δίωξης Τέκτονα είναι αυτή του Ελβετού John Coustos . Ο Coustos  πηγαίνοντας στην Πορτογαλία για επαγγελματικούς λόγους συνελήφθη από την Ιερά Εξέταση με την κατηγορία ότι ανήκει στην αδελφότητα.
Αφού βασανίστηκε , καταδικάστηκε για εργασία στις γαλέρες.. Το 1744 αφέθηκε ελεύθερος μετά την μεσολάβηση στου Γεωργίου Β της Αγγλίας .
Ο Coustos  έγραψε ένα βιβλίο δίνοντας τις λεπτομέρειες της κράτησής σας.
---- 
Το 1736 μια Τεκτονική Στοά στην Φλωρεντία της Ιταλίας μπήκε στο <<μάτι>> της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Στις 25 Ιουνίου του 1737 η Στοά καταδικάστηκε από τον Γενικό Ιεροεξεταστή. 
Στις 9 Μάιου του 1739 ο Tommaso Crudeli , γιατρός, συνελήφθη από την Ιερά Εξέταση και φυλακίστηκε.  Η ανάκριση του ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου του 1739 προκειμένου να αποκαλύψει τα μυστικά του Τεκτονισμού και παρέμεινε φυλακή μέχρι τον Απρίλιο του 1741.
Η υγεία του είχε κλονιστεί σε μεγάλο βαθμό και πέθανε στις 27 Ιανουαρίου του 1745.
 ----
Η Στοά Lux in Tenebris στο Λονδίνο είναι για τυφλούς αδελφούς. Οι λατινικές λέξεις σημαίνουν << Φως στο Σκοτάδι>>.
 ----
Ένας Γάλλος αδελφός ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου του 1879 από τη Στοά 239 με ένα αερόστατο και πέταξε πάνω από το Παρίσι.
 ----
Ο αδ. George Washington ορκίστηκε ως Πρόεδρος , στο μπαλκόνι του γραφείου του ώστε όλοι να μπορούν να τον δουν. Στο μικρό τραπέζι μπροστά του βρίσκονταν μια μικρή Βίβλος, την οποία οι άνθρωποι του Προέδρου είχαν πάρει από γειτονική Τεκτονική Στοά και ήταν ανοιγμένη στα κεφάλαια 49-50 (ΓΕΝΕΣΙΣ)