Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Τα «σχέδια» του Ελευθεροτεκτονισμού για το ΙσλάμΗ Ένωση «Η Σκέψη και οι Άνθρωποι» διοργάνωσε συμπόσιο στο ULB, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών με θέμα:

“Τι μπορεί ο γνώμονας και ο διαβήτης να κάνουν απέναντι στα πετροδολάρια του σκοταδισμού ;” που προκάλεσε αντιπαράθεση
στο εσωτερικό των 4 μεγάλων αδογμάτιστων βελγικών  στοών, εξηγεί ο Chemsi Cheref-Khan, τέκτονας, καταγωγής και πολιτισμικής κουλτούρας μουσουλμανικής, λέγοντας στη συνέχεια:  δεν υπάρχει μια άποψη που μοιραζόμαστε ομόφωνα. Ωστόσο, η όλη πρωτοβουλία του Συμποσίου δεν παύει παράλληλα να ανησυχεί.

«Παρατηρώ ότι υπάρχουν 2 στάσεις απέναντι στη διοργάνωση. Η πρώτη είναι αυτή της ανησυχίας. Το θέμα της συνύπαρξης δεν είναι πια προφανές αφού υπάρχει μια σύγχιση μεταξύ ισλάμ και ισλαμισμού.»

«Ο δεύτερος τύπος αντιμετώπισης ενσαρκώνεται από την μειονότητα των τεκτόνων της αριστεράς. Αυτοί οι τελευταίοι επιδεικνείουν απέναντι στους μουσουλμάνους μια στάση κατανόησης γιατί αυτοί βλέπουν σε αυτούς πρώτα απ΄όλα κοινωνικές τάξεις μη ευνοημένες. Στο όνομα αυτής της ανοχής και του σεβασμού στη διαφορετικότητα που παραμένουν αρχές θεμελιώδεις για τον ελευθεροτεκτονισμό αυτοί φτάνουν στο σημείο να δεχθούν ένα λόγο υπέρ αυτού που αποκαλείται θρησκευτικό κατάλυμα» (π.χ αποδοχή της μαντήλας στο σχολείο ή στη δημόσια διοίκηση …).

Αυτός είναι ο λόγος που ανησυχεί ο Chemsi Cheref-Khan και είναι τελικά «αντίθετος στα θεμέλια του ελευθεροτεκτονισμού.

«Οφείλω να τους θυμίσω ότι οι προκάτοχοί τους συγκρούστηκαν με την Καθολική εκκλησία και της άσκησαν κριτική για τον δογματισμό της και έτσι  κατόρθωσαν να την βοηθήσουν να εξελιχθεί… Απευθύνομαι επομένως στα αδέρφια μου και στις αδερφές μου θυμίζοντάς τους ότι ο ελευθεροτεκτονισμός μπορεί και οφείλει να βοηθήει το ισλάμ όπως βοήθησε την εκκλησία. Οφείλουμε να σεβαστούμε το ισλάμ ως θρησκεία αλλά οφείλουμε επίσης να πολεμήσουμε την ιδεολογικοποιημένη και ολοκληρωτική εκδοχή του. Ήδη έπρεπε να το έχουμε κάνει εδώ και πολύ καιρό.»

To αντικείμενο του Συμποσίου που άνοιξε το Σάββατο έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τους ελευθεροτέκτονες να υποστηρίξουν τους δημοκράτες μουσουλμάνους στην προοπτική μιας μουσουλμανικής δημοκρατίας μουσουλμανικής όπως υπάρχει η χριστιανική, όπως αναφέρει το pentapostagma.gr.

«Η μεθοδολογία της ελεύθερης εξέτασης ουσιαστικά μασονική, μπορεί να βοηθήσει τους μουσουλμάνους να ξαναδιαβάσουν το κοράνι στο ιστορικό και κριτικό πλαίσιο… Σήμερα δυστυχώς η εξέλιξη του ισλάμ υπό την επιρροή των διανοητών της σαρία έδωσε πολύ βάρος στη νόρμα, στην καταστροφή του πνευματικού και ηθικού. (lalibre 29/31 Μαίου 2015)

Σύμφωνα με το σύνταγμα του Άντερσον στον ελευεθροτεκτονσιμό γίνονται δεκτά άτομα ανεξάρτητα από την θρησκευτική τους ταυτότητα.

Το ULB των Βρυξελλών που αναδεικνύεται σε εργαστήρι καθορισμού στάσεων ως προς τα σύγχρονα τεκταινόμενα, ιδρύθηκε από τον ελευθεροτέκτονα Théodore Verhaegen και επειδή τότε την εξουσία την είχαν οι φιλελεύθεροι καθολικοί δεν το είχαν αναγνωρίσει για περίπου 4 χρόνια και οι καθηγητές του δούλευαν αμισθί.


Πηγή: http://www.portnews.gr/freemason-islam-project