ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Παρούσα η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ στο πρώτο Initiatory Encounters of Central Europe

Ο Ιταλός Μ.Δ. Ενδοξτ.: Αδ.: Massimo Criscuoli Tortora, ο Έλληνας Μ.Δ. Ενδοξτ.: Αδ.: Π.Θαλάσσης και ο Σέρβος Μ.Δ. Ενδοξτ.: Αδ.: Dragoslav Pavlovic.
Το διήμερο  1-2 Απριλίου συνδιοργανώθηκε στο Βελιγράδι από την Εθνική Μεγάλη Στοά της Σερβίας και την Μεγάλη Στοά της Γαλλίας το πρώτο Initiatory Encounters of Central Europe. Ο σκόπος των συνεδρίων αυτών που πρότεινε ο Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Ενδοξοτ.: Αδ.: Philippe Charuel είναι όχι μόνον η παρουσίαση εργασιών αλλά και η ανταλλαγή ιδέων και η γνωριμία μεταξύ των αδελφών αφού δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι τέκτονες ανεξαρτήτως βαθμού ή αξιώματος.
Ο Έλληνας Μ.Δ. Π.Θαλάσσης με τον Ρώσσο Μ.Δ. Ενδοξτ.: Αδ.: Igor Gordeev.
Συμμετέιχαν οι ηγεσίες Μεγάλων Στοών και Ύπάτων Συμβολίων από την Γαλλία, Σερβία, Σλοβενία, Ρουμανία, Βολγαρία, Ρωσσία, Ιταλία και Ελλάδα.και ο πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μεγάλων Στοών ICUGL Alain Graesel.
Κατά τη διάρκεια της εκδηλωσης ο Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδα του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ενδοξοτ.: Αδ.: Παναγιώτης Θαλάσσης και Ο Μέγας Διδάσκαλος της Serenissima Gran Loggia d’Italia  Ενδοξοτ.: Αδ.: Massimo Criscuoli Tortora , αντίστοιχα υπέγραψαν συνθήκη φιλίας και αμοιβαίας αναγνώρισης.
Το γεγονός ατό δημοσιεύθηκε στο ιταλικό τεκτονικό περιοδικό, http://www.acaciamagazine.org/.
Η ακριβής διεύθυνση είναι:
http://www.acaciamagazine.org/index.php?option=com_content&view=article&id=365%3Atrattato-di-amicizia-con-la-gran-loggia-di-grecia&catid=1%3Aultime&lang=en
Όπως αναφέρει: « Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδα του Α.A.Σ.Τ., είναι επίσης, ιδρυτικό μέλος της I.C.U.G.L.. Είναι διάδοχος της πρώτης Ελληνικής Μεγάλης Στοάς, που ιδρύθηκε από την Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα (1868), σταθερά δραστήρια εντός της  πλήρους Σκωτικής κανονικότητας. Ο Μέγας Διδάσκαλος Criscuoli Tortora παρουσία του Πρόσθετου Μ.Δ. Giulio Marciano απέδωσαν στον Μέγα Διδάσκαλο της Ελλάδος τον τίτλο του  Επίτιμου Μέλους της Serenissima Gran Loggia d’Italia».
Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για την ελληνική αποστολή με πρόσκληση από το σύνολο των παρισταμένων χωρών να συνάψουν αντίστοιχα συνθήκες φιλίας και αμοιβαίας αναγνώρισης. Και επίσης προσκλησεις για εορτές του Τάγματος που θα γίνουν τους επόμενος μήνες στη Σλοβενία, Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία και Βουλγαρία τις οποίες με ευχαρίστηση και ικανοποίηση αποδεχθήκαμε.
Ο Ιταλός Μ.Δ. Massimo Criscuoli Tortora υπογράφει υπό τα βλέμματα του Πρόσθετου Μ.Δ. Giulio Marciano , του Έλληνα Μ.Δ. Π.Θαλάσση, του Σέρβου Μ.Δ. Dragoslav Pavlovic του προέδρου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μεγάλων Στοών ICUGL Alain Graesel, του Έλληνα Υπάτου Μεγάλο Ταξιάρχη, του Μ. Γραμματέα της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας κλπ.