ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Εγκαίνια του νέου Τεκτονικού Μεγάρου του Τάγματος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου


Δελτίο τύπου 15ης Οκτωβρίου 2017

  Το πρωί της Κυριακής της 15ης Οκτωβρίου 2017, εγκαινιάσθηκε το νέο Τεκτονικό Μέγαρο του Τάγματος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως στην Αθήνα.
Πρόκειται για κτίριο της μεταπολεμικής Αθήνας, εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής, με κατάλληλους για τεκτονικές εργασίες και διαμορφώσιμους χώρους, που παρέχει την δυνατότητα εξυπηρέτησης όλων των αναγκών του Τάγματος.

 Η τελετή των εγκαινίων έλαβε χώρα σε κλίμα χαράς και συγκινήσεως, παρουσία αντιπροσωπειών όλων των υπό την Μεγάλη Στοά Εργαστηρίων,  Ενδόξων, του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου και Κραταιών μελών του Υπάτου Συμβουλίου του 33ο, καθώς και εκπροσώπων και φίλων αδελφών κανονικών ημεδαπών Τεκτονικών Σωμάτων.


Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο Ενδοξότατος Μεγάλος Διδάσκαλος εξέφρασε την χαρά του και την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε από την πολυδιάστατη προσφορά των αδελφών για την ολοκλήρωση του οικητηρίου/ κτηρίου και την εγκατάσταση της Μεγάλης Στοάς στο χώρο. Και ο οίκος μας συνδέει με την αρχαία λέξη “Ναίω” που σήμαινε κατοικώ κα την “Ναύς” το πλοίο αφού με ένα πλοίο έφτανε και ο πρώτος των μυητικών ηρώων ο Διόνυσος στην Αθήνα. Ναίω, ναύς κα νούς είναι οι ετυμολογίες του Τεκτονικού “Ναού”, του χώρου όπου θα λειτουργούν πλέον και τα σύμφωνα με την παράδοση και τις αρχές του Σκωτικού τύπου εργαστήρια μας.


 Συνεχίζοντας ο Μέγας Διδάσκαλος υπενθύμισε τις διακηρύξεις της Γενικής Συνέλευσης του Φεβρουαρίου, εστίασε ιδιαιτέρως στην προοπτική που οι νέες εγκαταστάσεις σηματοδοτούν για την περαιτέρω πορεία του Τάγματος και την δυναμική που προσδίδουν σε αυτό, στα πλαίσια της πιστής και απαρέγκλιτης εκ μέρους του τήρησης των αρχών του Σκωτικού Τύπου. Δυναμική που έχει αναγνωρισθεί ήδη στο εξωτερικό και εσωτερικό, εξού και οι προσκλήσεις σε εκδηλώσεις των τεκτονικών σωμάτων στο εξωτερικό και οι πλείστες συνθήκες φιλίας μας μαζί τους, καθώς και η συμμετοχή αδελφών διαφόρων κανονικών δυνάμεων του εσωτερικού στην εκδήλωση αυτή, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από το 1986.

Υπενθύμισε τα διακηρυγμένα από την Συνέλευση του Φεβρουαρίου σχέδια και στόχους της Μεγάλης Στοάς για ανάπτυξη, τάξη, εκσυγχρονισμό και κοινωνικότητα, όπως μπορεί και οφείλει να κάνει κάθε ελευθεροτεκτονικό σώμα σύμφωνα με τον σκοπό και την παράδοση του τεκτονικού θεσμού, χάριν ατόμων και κοινωνίας.

Ολοκληρώνοντας ο Μέγας Διδάσκαλος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του τεκτονικού κτηρίου ως χώρου-εργαλείου για την επιβίωση των Αρχών και των Ιδεών της Ανθρωπιάς και της Πνευματικότητας, μόνων εν τέλει σωσιβίων του ατόμου και της κοινωνίας.


Στη συνέχεια απένειμε επαίνους στους αδελφούς που συνέβαλαν οπωσδήποτε  στην οικοδόμηση του τεκτονικού αυτού οίκου  και μετάλλια τιμής σε αδελφούς που με την επί μήνες προσωπική τους ενασχόληση και εργασία συνέβαλαν αποφασιστικά στην μελέτη, οργάνωση, υλοποίηση και αποπεράτωση του σημαντικού αυτού έργου.

Τέλος τον λόγον έλαβαν αδελφοί του Τάγματος,  επισκέπτες και ο Κραταιότατος Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης εκφράζοντας τα συγχαρητήρια και την χαρά τους για την ολοκλήρωση του χώρου, την τελετή των εγκαινίων και   την ιδιαίτερη σημασία αυτής της τεκτονικής συνεύρεσης.


Από την Μεγάλη Γραμματεία


Ο Μεγάλος Γραμματεύς

πηγή:http://www.aasr-greece.gr