ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Νέος Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ..

Την 3η Ιουνίου διεξήχθη στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ..
Αφορμή της σύγκλισης ήταν η απόφαση του Μεγάλου Διδασκάλου Ενδοξοτ. αδελφού Παναγιώτη Θαλάσση να υποβάλει την παραίτηση του λόγω της αιφνίδιας επιδείνωσης της υγείας του. Ο αδελφός Παναγιώτης Θαλάσσης ανέλαβε τα ινία της Μεγάλης Στοάς στις 16 Φεβρουαρίου 2017 σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Προσέφερε τα μέγιστα καταφέρνοντας στο ελάχιστο αυτό διάστημα να πραγματώσει όσα υπό άλλες συνθήκες χρειάζονταν πολλά χρόνια για να γίνουν. Μεταξύ αυτών ανανέωσε και εδραίωσε το Τάγμα στην τεκτονική Κανονικότητα, εμβάθυνε τις σχέσεις με τις αδελφές τεκτονικές δυνάμεις και οδήγησε στην απόκτηση του Τεκτονικού Μεγάρου της Αθήνας. Η συνεχής προσπάθεια τον επιβάρυνε απρόσμενα και ο ίδιος αποφάσισε να υποβάλει την παραίτηση του και να οδηγήσει την αδελφότητα στην εκλογή του διαδόχου του.

Ο αποχωρών Μέγας Διδάσκαλος Ενδοξοτ. αδελφός Παναγιώτης Θαλάσσης ενδύει με τα διακριτικά του αξιώματος τον διάδοχο του Ενδοξοτ. αδελφό Καλλία Ψηφίδη.
Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε ομόφωνα και παμψηφεί νέο Μεγάλο Διδάσκαλο τον αδελφό Καλλία Ψηφίδη. Μετά την εγκατάσταση του ο Μέγας Διδάσκαλος πρότεινε στην Γενική Συνέλευση να δοθεί ο τίτλος του ισοβίου Επιτίμου Μεγάλου Διδασκάλου στον αδελφό Παναγιώτη Θαλάσση. Η πρόταση έγινε ομοφώνως αποδεκτή.
Πριν την ολοκλήρωση η Γενική Συνέλευση ψήφισε για την συμπλήρωση κενής θέσης αναπληρωτού Μεγάλου Αξιωματικού. Την θέση έλαβε αδελφός της Βορείου Ελλάδος.