ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Μασόνος δηλώνει υποψήφιος για τη ρωσική προεδρία

Επικεφαλής μασονικής Στοάς δήλωσε ότι είναι ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, Αντρέι Μπογκντάνοφ, ο οποίος έχει θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές της 2ας Μαρτίου.
«Είμαι υπερήφανος όχι μόνο γιατί ανήκω, αλλά και γιατί ηγούμαι της μεγάλης μασονικής Στοάς της Ρωσίας, μέλη της οποίας ήταν άνδρες όπως ο Σουβόροφ (σ.σ. μέγας στρατηλάτης του 18ου αιώνα), ο Πούσκιν (σ.σ. εθνικός ποιητής) και ο Κουτούζοφ (σ.σ. αρχιστράτηγος που απέκρουσε τον Ναπολέοντα)» δήλωσε ο Μπογκντάνοφ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν σκοπεύει να αποχωρήσει από τη μασονική Στοά όπου ανήκει, σε περίπτωση εκλογής του στην προεδρία της χώρας, ο Μπογκντάνοφ προέβη στη ρητορική ερώτηση: «Μήπως οι άνθρωποι αυτοί έκαναν λίγα για την πατρίδα μας ή μήπως έχει κανείς κάτι εναντίον τους;».
Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν αναμιγνύει τα ζητήματα πολιτικής με την τεκτονική του ιδιότητα, διότι κατά τους μασονικούς κανόνες «δεν είναι θεμιτό να συζητώνται πολιτικά θέματα».
Ο Μπογκντάνοφ κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, εφόσον δεν προτάθηκε από αναγνωρισμένο κόμμα της Βουλής. Κατηγορήθηκε από φιλοδυτικό κόμμα της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης της χώρας ως «ελεγχόμενος από το Κρεμλίνο».
Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος του κόμματος αυτού είναι ο πρώην πρωθυπουργός Μιχαήλ Κασιάνοφ, ο οποίος αποκλείστηκε από τις εκλογές λόγω ακυρότητας των υπογραφών υποστηρικτών του πέραν του ποσοστού 5% που επιτρέπει ο νόμος.
Πηγή:http://news.contra.gr/Politics/Russia/185534.html