ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Τι είναι ο Τεκτονισμός;

Τελικά τι είναι ο Τεκτονισμός; Club; Λέσχη; Αδελφότητα; Χώρος διασκέδασης;


Προσωπικά θέλω να πιστεύω αδελφότητα. Με όλη τη σημασία της λέξης. Με όλες τις προεκτάσεις που γεννά η παραπάνω λέξη. Αλλά κυρίως με όλες τις υποχρεώσεις. Ναι αγαπητοί μου φίλοι. Το να είσαι Τέκτονας και να έχεις πολλούς αδελφούς είναι μεγάλη ευθύνη και γεννά πολλές υποχρεώσεις.

Σκεφτείτε ότι οι περισσότεροι έχετε 1 ή 2 αδέλφια. Ανησυχείτε γι ‘ αυτά, και τις οικογένειες τους. Συμμερίζεστε τις αγωνίες τους και τα προβλήματα τους. Συμπάσχετε στις αναποδιές τους και συνδράμετε ανάλογα με τις δυνατότητες σας.

Όσοι λοιπόν έχετε νιώσει αυτή την αγωνία πολλαπλασιάστε την επί 500 ή 1000 (τόσοι μπορεί να είναι οι αδελφοί μιας Τεκτονικής δύναμης που ανήκει κάποιος).

Όσοι ανήκουμε σε αυτή την αδελφότητα ή όσοι σκέπτεστε να ενταχθείτε θα πρέπει να επωμιστούμε αυτό το <<βάρος>>. Να είμαστε έτοιμοι πέρα από τα δικά μας προβλήματα να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματα των αδελφών μας. Διότι ο Τεκτονισμός δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μεγάλη οικογένεια. Και σε μια υγιή οικογένεια το κάθε μέλος οφείλει να συμπαρίσταται στο άλλο.

Όσοι κλείνουν τα μάτια μπροστά σ΄ αυτήν την πραγματικότητα …… Καληνύχτα.