ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ομιλία του Μητροπολίτη Πειραιώς για τον Τεκτονισμό


(Αναδημοσίευση από το site www.pentapostagma.gr)
Στην ασφυκτικά γεμάτη «Κροκίδειο» Αίθουσα πραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018, η καθιερωμένη Κατηχητική σύναξη πνευματικού καταρτισμού των πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με τον γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Ομιλητής ο προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Τεκτονισμός: Φιλοσοφικός όμιλος ή Αποκρυφιστική θρησκεία;».

Ο Σεβασμιώτατος ομιλητής χρησιμοποιώντας τις άρτιες νομικές του γνώσεις και την απαράμιλλη θεολογική του κατάρτιση διαφώτισε με την ακέραια και κατατοπιστική ομιλία του το ακροατήριο σχετικά με την ίδρυση, τους σκοπούς και την λειτουργία του «Τεκτονικού Ιδρύματος». Ανέφερε συγκεκριμένα ότι αν και ιδρύθηκε με σκοπό αγαθοεργό (να περιθάλπει και να μορφώνει φτωχά παιδιά), εντούτοις ο τρόπος σύστασής και ο σκοπός του, που περιλαμβάνουν μυήσεις μελών μέσω θρησκευτικών τελετών, ναούς, θυσίες, μυστικά σύμβολα, παραπέμπουν ξεκάθαρα σε Αποκρυφιστική θρησκεία και όχι σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, όπως επιδιώκεται να παρουσιάζεται. Τα μέλη της «μασονικής» αδελφότητος με τις ως άνω διαδικασίες οδηγούνται σταδιακά και με ακρίβεια στην λατρεία του «Μ.Α.Τ.Σ.» (Μέγας Αρχιτέκτων Του Σύμπαντος), ο οποίος, σύμφωνα με τα δικά τους έντυπα, δεν είναι άλλος από τον Εωσφόρο. Ήταν δε ξεκάθαρος, ο άγιος Πειραιώς, όταν συνέστησε στους πιστούς να προσέχουν ιδιαιτέρως όλους όσοι επιδιώκουν στο να υλοποιηθούν οι στόχοι της «Νέας Εποχής», έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Μητέρα Ορθόδοξη Εκκλησία και στους Ποιμένες Της, που ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας.

Ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος εξήρε την εμπνευσμένη και τεκμηριωμένη επιστημονικά εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και, αφού τον ευχαρίστησε θερμά για την διαφωτιστική και αφυπνιστική συνεισφορά του στην διαποίμανση του Κορινθιακού Ποιμνίου, έκλεισε την συνάντηση με την παρατήρηση ότι, αν δεν ομολογούμε έργω και λόγω την Χριστιανική μας ιδιότητα, δεν μπορούμε να ανήκουμε στον χώρο της Εκκλησίας, όπου ο Χριστός και μόνο Αυτός σώζει τον πεπτωκότα άνθρωπο.


www.pentapostagma.gr