ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

THE MAYO CLINIC


Η διάσημη κλινική που ιδρύθηκε από Ελευθεροτέκτονες

Η Mayo Clinic είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο διάσημα ιατρικά κέντρα στον κόσμο. Πρωτολειτούργησε στο Rochester της Minnesota των Η.Π.Α τη δεκαετία του 1880 από το Δρ. William Mayo και τους δύο γιους του Δρ. William James Mayo και Δρ. Charles Horace Mayo.

Κατά τη διάρκεια της ζωής τους οι Mayo επηρέασαν σημαντικά την ιατρική κοινότητα και έχουν αφήσει παρακαταθήκη για τη σημερινή επιστημονική κοινότητα. Οι Τέκτονες ανά τον κόσμο μπορούν να είναι περήφανοι που δύο εκ των ιδρυτών ήταν μέλη της τάξης τους.

O W.W. Mayo γεννήθηκε στο Eccles κοντά στο Manchester της Αγγλίας το 1813 και μετανάστευσε στις Η.Π.Α το 1846. Απέκτησε το πτυχίο του από το Indiana Medical College το 1850. To 1863 μετακόμισε στο Rochester όπου διορίστηκε ως χειρουργός στο στρατό (κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου). Στη συνέχεια έγινε δήμαρχος της πόλης.

Μετά από τρεις μήνες από την άφιξή του στο Rochester ο Δρ. Mayo εισήχθη στις τάξεις του Ελευθεροτεκτονισμού. Μυήθηκε στις 21/09/1863 και ηγέρθη στο βαθμό του διδασκάλου στις 19/10/1863. Στις 15/07/1865 απέκτησε την Τάξη της Βασιλικής Αψίδας (Royal Arch).

Σήμερα η κλινική Mayo έχει παραρτήματα σε τρεις περιοχές των ΗΠΑ.· Στη Minnesota, στην Florida και στην Arizona. Τα κεντρικά βρίσκονται στο Rochester (Διοίκηση, ερευνητικό κέντρο, βιβλιοθήκη κτλ).