ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Ο Τεκτονισμός στην Πράξη


O Καθηγητής Norman Maitland του Πανεπιστημίου του York ο οποίος ηγείται μιας έρευνας για τον καρκίνο του προστάτη , ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην ετήσια συνεδρίαση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς του Γιόρκσαϊρ.

Ο καθηγητής Maitland διευθύνει το τμήμα βιολογίας στο Πανεπιστήμιο και η ερευνά του χρηματοδοτείται από το Αγαθοεργό Σώμα της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς.

Παίρνοντας το λόγο ο Επαρχιακός Μεγάλος Διδάσκαλος Richard Anderson δήλωσε << Ο καθένας από εμάς μελλοντικά μπορεί να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη ασθένεια. Λόγω του ότι τα ωφέλει από τη συγκεκριμένη έρευνα θα είναι πολύτιμα για τους συνανθρώπους μας τα έξοδα της έρευνας θα καλυφθούν από το Αγαθοεργό Σώμα και τις Δωρεές φίλων και μελών>>

Αγαπητοί φίλοι.


Το παραπάνω γεγονός είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον τρόπο που λειτουργεί ο Τεκτονισμός ∙ με γνώμονα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η εσωτερική καλλιέργεια και η δόμηση του εσωτερικού ναού πρέπει να έχουν ως στόχο την καλλιέργεια ή καλύτερα την αφύπνιση των συναισθημάτων της αγάπης και της ανιδιοτελούς προσφοράς και της <<κατάθεσης>> αυτών στους συνανθρώπους μας. Είθε το παράδειγμα αυτό να ακολουθούν όλες οι Τεκτονικές Δυνάμεις του κόσμου.