ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Η GOdF και η ομάδα Γαλλίδων φεμινιστριών Le Barbe




Η ένωση Le Barbe  είναι μια ομάδα Γαλλίδων φεμινιστριών οι οποίες έχουν βρει έναν νέο τρόπο για την καταπολέμηση της ανισότητας. Τα μέλη της  εμφανίζονται σε διάφορες εκδηλώσεις με ψεύτικα γένια θέλοντας έτσι να διακωμωδήσουν  την ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει γυναίκες όλων των ηλικιών από έφηβες μέχρι κυρίες προχωρημένης ηλικίας. Προέρχονται από διάφορα κοινωνικά στρώματα και λένε ότι είναι ενωμένες και αποφασισμένες  να αγωνιστούν κατά των διακρίσεων.

Η Ομάδα δημιουργήθηκε  πριν από τέσσερα χρόνια όταν μια Γαλλίδα , η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, διεκδίκησε στις εκλογές την Προεδρία της Γαλλίας.

Η La Barbe καμαρώνει για ένα  επίτευγμα το οποίο προήλθε , σύμφωνα με τα μέλη της, από την δική τους δράση. Την αποδοχή γυναικών στις Στοές από την Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας.

Για την ιστορία το 2010 ,η μεγαλύτερη Τεκτονική δύναμη της Γαλλίας, η GOdF με πάνω από 50.000 μέλη , αποφάσισε να κάνει δεκτές και τις γυναίκες. % τψν Τεκτόνων στην Γαλλία είναι Γυναίκες.

Για να γυρίσουμε ξανά στην δράση της La Barbe το 2010 , μέλη της εισήλθαν  σε μια ανοιχτή εκδήλωση της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας που είχε θέμα την Ηθική και την Δημοκρατία. Σκοπός όμως ήταν όχι να παρακολουθήσουν τη διάλεξη αλλά  να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι η GOdF ,από το 1733 που ιδρύθηκε , απέκλειε τις γυναίκες.

Ενώ λοιπόν δεν είχαν συμπληρωθεί 15 λεπτά από την έναρξη της ομιλίας , μια μια οι κυρίες της La Barbe άρχισαν να σηκώνονται από τις θέσεις τους , φορώντας πάντοτε τα χαρακτηριστικά ψεύτικα γένια,  και να κατευθύνονται προς την θέση των ομιλητών . Μια εξ αυτών διαβάζει στο κοινό σύντομο μήνυμα  διερωτώμενη γιατί οι άνδρες να φορούν ποδιές και εργάζονται για τη δόξα του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος ενώ οι γυναίκες να φορούν ποδιές μόνο για τις δουλειές του σπιτιού.
Ο Μεγάλος Διδάσκαλος  Arcizet Guy  εμφανώς  ταραγμένος προσπαθούσε  να κρατήσει την όλη κατάσταση σε χαμηλούς τόνους.

Και ενώ οι κυρίες ετοιμάζονται να αποχωρήσουν , μια ομάδα δέκα ανδρών, μέλη της ασφάλειας της GOdF αλλά και μέλη της GOdF επενέβησαν  και προσπάθησαν  να απομακρύνουν τις κυρίες κάπως άκομψα. Σπρωξίματα, σπασμένες φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα , σκισμένα ρούχα ήταν το αποτέλεσμα της <<συμπλοκής>>.
Στο σημείο του συμβάντος κατέφθασαν τέσσερα περιπολικά της αστυνομίας και η κατάσταση εκτονώθηκε.

Για την ιστορία σήμερα το 17% των Τεκτόνων στην Γαλλία είναι Γυναίκες. Ακριβώς μετά την απόφαση της GOdF να δεχθεί γυναίκες 53 κυρίες εντάχθηκαν στην Μεγάλη Ανατολή. Επίσης μόνον πέντε Στοές της GOdF αρνήθηκαν να δεχθούν γυναίκες.