ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Δρύφρακτον – Μήνυμα του Υ∴Μ∴Τ∴ αδ. Ιωάννη Βασιλείου



Εν Αν & ΖΑθ τη 02/07/2015

ΥΣ του Α& ΑΣΤ της Ελλάδος

Προς άπαντα τα υπό την αιγίδα του ΥΣ του Α& ΑΣΤ της Ελλάδος Εργαστήρια των ανωτέρων βαθμών.
Προς την ΜΣΤΕ του Α& ΑΣΤ και τας υπό την αιγίδα αυτής Σ Στ.
Προς την φίλην ΑΓΜΣΤΕ του Α& ΑΣΤ και τας υπό την αιγίδα αυτής Σ Στ.
Προς όλους του Έλληνες Τέκτονες.

Δρύφρακτον

Φίλτατοι αδελφοί και αδελφές,

Επί μια εξαετία βιώσαμε την τραγωδία εξαιτίας της βαθυτάτης οικονομικής κρίσης, που κατέληξε σε αντίστοιχη ανθρωπιστική κρίση και οδήγησε εκατομμύρια συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων και πολλούς από εμάς, σε μια άνευ προηγουμένου άθλια ζωή, για πάρα πολλούς ακόμη και κάτω από τα όρια της φτώχειας, παρά τις θυσίες των πολιτών και τις επίπονες και μακροχρόνιες προσπάθειες διάσωσης του κράτους και της κοινωνίας.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αδιακρίτως της πλευράς των υπευθύνων, κορύφωσαν το δράμα· και τα τελευταία στοιχεία αξιοπρέπειας όλων μας χάθηκαν μπροστά στα ΑΤΜ των τραπεζών.

Φίλτατοι αδελφοί και αδελφές.

Είναι εκτός του πεδίου των Αρχών, Ιδεών και Παραδόσεών μας, των ρητών και ανελαστικών διατάξεων των καταστατικών μας, αλλά και πέραν του πεδίου των αρμοδιοτήτων μου, να προβαίνω σε πράξεις και κρίσεις πολιτικής, και ιδίως μικροπολιτικής.

Οι τέκτονες, κατά θεμελιώδεις αρχές, καθιερωμένες από αιώνων, αγωνίζονται όχι μόνο για την δική τους ηθική βελτίωση, αλλά και για την ειρήνη, την αγάπη και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, αναγνωρίζοντας για όλους την ισότητα μεταξύ τους, αδιακρίτως φυλής, γλώσσας, θρησκείας και κοινωνικής τάξης, σεβόμενοι τα δικαιώματα του πολίτη και του ανθρώπου, σε επίπεδο ιερότητας.

Οι τέκτονες ασκούμε την αρετή έχοντες προ ημών το τρίπτυχο ¨Πίστη – Αγάπη – Ελπίδα¨. Έτσι, τις πράξεις μας τις κατευθύνει η θεμελιακή αρχή μας της ανοχής προς τις ιδέες και τις γνώμες των συνανθρώπων μας.

Έχουμε διαρκώς κατά νου τους λόγους του μεγάλου Βολταίρου: ¨Διαφωνώ μαζί σου, αλλά θα θυσιάσω και τη ζωή μου για να υπερασπιστώ το δικό σου δικαίωμα να διαφωνείς μαζί μου¨.

Φίλτατοι αδελφοί και αδελφές.

Ο Τεκτονισμός έχει ως υπέρτατη αρχή την ελευθερία της συνείδησης και άρα της σκέψης, του λόγου και της έκφρασης. Σε κανέναν συνεπώς δεν υπαγορεύει το περιεχόμενο των πράξεων του.
Σε δύο ημέρες θα διεξαχθεί το προκηρυχθέν δημοψήφισμα. Παρακολουθούμε συνεπώς με αγωνία και ανησυχία ιδιαίτερη τα σπέρματα του εθνικού διχασμού σε ¨πατριώτες¨ και ¨προσκυνημένους¨, ή σε ¨πατριώτες¨ και ¨οπαδούς του χάους¨, ανάμεσα στους συμπολίτες μας.

Ο κάθε Έλληνας, με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, θα λειτουργήσει, σύμφωνα με την συνείδηση του· και εμείς οι τέκτονες ας μεταφέρουμε στο περιβάλλον μας και τον κοινωνικό μας περίγυρο το μήνυμα της αγάπης, της αδελφοσύνης, της αλληλεγγύης και της εθνικής ομοψυχίας, που εύχομαι να πέσει στις ψυχές των συμπολιτών μας όπως ο σπόρος του σιταριού σε εύφορο έδαφος.

Ό,τι και εάν γίνει την επόμενη ημέρα, όλοι οι Έλληνες θα είμαστε αδελφοί μιας μεγάλης και υπερήφανης οικογένειας, που από αιώνων κατοικεί στα άγια χώματα που λέγονται Ελλάδα.

Φίλτατοι αδελφοί και αδελφές.

Επί τριάντα οκτώ συναπτά έτη ασκώ τον Τεκτονισμό και ζώ σύμφωνα με τα ιδεώδη του, ατενίζοντας προς το Φώς· και επί είκοσι επτά έτη αγωνίζομαι αδιαλείπτως για την δόξα και το μεγαλείο του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου. Σε αυτόν τον ανηφορικό δρόμο δεν ήμουν ποτέ μόνος. Είμαστε μαζί ενωμένοι στην άρρηκτη αλυσίδα μας. Δεν θα γονατίσουμε τώρα.

Θα σταθούμε όρθιοι, θα κοιτάξουμε κατάματα την Αλήθεια και το Φώς, με Αγάπη και Ελπίδα για την Πατρίδα και θα τα καταφέρουμε.

Θα νικήσουμε την απόγνωση, τον φόβο και το σκοτάδι.

Θα έλθουν καλύτερες ημέρες, γιατί θα τις φέρουμε εμείς, μαζί με όσους πιστεύουν όσα και εμείς.

Μτταα
Ο Κραταιοτ ΥΜΤ


Ιωάννης Βασιλείου