ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Επίκαιρο Μήνυμα του Εθνικού Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος


Φίλτατα μέλη, αγαπητοί πολίτες,

Κατά τις κρίσιμες, δραματικές στιγμές, με τα πρωτοφανή γεγονότα που συγκλονίζουν τη χώρα και την κοινωνία μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε προς όλα τα εκλεκτά Μέλη μας, το ακόλουθο μήνυμα:

Η Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος, έχουσα μακρά ιστορία στην Ελληνική επικράτεια, από το 1926 έως σήμερα, ανταπεξήλθε σε πολέμους, ξένη κατοχή, χρεοστάσια τραπεζών και άλλες δύσκολες καταστάσεις.

Αποτελούμε ένα ασφαλές και σταθερό τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας, το οποίο αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και εθνική υπερηφάνεια κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό προσκήνιο. Τούτο επιτυγχάνεται με την ενότητα και την αγάπη μεταξύ των Μελών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Εξάλλου, οι διαδοχικές μας μυήσεις στους διάφορους βαθμούς, αποβλέπουν στην ενδυνάμωση των ικανοτήτων μας, ώστε να αντιμετωπίζουμε κάθε σκληρή και οδυνηρή δοκιμασία που επιφυλάσσει η καθημερινότητά μας.

Έχουμε σταθερές αρχές και πιστεύουμε ακράδαντα στη διατήρηση των εθνικών ιδεωδών, τα οποία, ως Έλληνες, καλλιεργούμε επί 2.500 έτη και πλέον, αλλά και στην ειρηνική συνύπαρξή μας με όλους τους λαούς του κόσμου και ιδιαίτερα της Ευρώπης.

Η θέση μας στην Ευρώπη είναι αδιαμφισβήτητη, διότι το παρελθόν των Ελλήνων είναι η βάσις του ευρωπαϊκού πολιτισμού και του ευρωπαϊκού πνεύματος.

Με ποιόν τρόπο θα μπορούσε η Ευρώπη να απαρνηθεί τη φιλοσοφία, τις τέχνες, τις επιστήμες και τόσα άλλα, που άντλησε από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και επ’ αυτών οικοδόμησε το δυτικό πολιτισμό, ο οποίος θεωρείται και ο πλέον εξελιγμένος;

Παρακαλούμε όλα τα Μέλη μας, να σκεφθούν και να δράσουν με νηφαλιότητα, αξιοπρέπεια και σωφροσύνη. Να αποφύγουν τον πανικό, τις εντάσεις και τους διχασμούς.

Με ενότητα και αδελφική συμπεριφορά, από το βορρά έως το νότο, σε όλες τις ελληνικές πόλεις που βρισκόμαστε, να έχουμε πάντα οδηγό την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αδελφότητα.

Να γνωρίζετε πάντοτε, ότι η Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος θα αποτελεί το σημείο αναφοράς και το στήριγμα όλων, ώστε κανένας διχασμός, καμία κρίση, καμία καταστροφή και καμία απογοήτευση δε θα πετύχει την ανακοπή της πορείας των εκλεκτών Μελών της προς το Φως.


Ο Εθνικός Μέγας Διδάσκαλος

Παναγιώτης Μουτζουράκης, 33ο

πηγή: http://www.mmste.gr/welcome.php?page=1