ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Δήμαρχος του Άμστερνταμ απένειμε το Τεκτονικό Βραβείο Hermanus Van Tongeren


Το ανώτερο Τεκτονικό βραβείο Hermanus Van Tongeren , το οποίο έχει θεσπιστεί προς τιμήν του Μ.Δ του Τάγματος ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια του Β’ ΠΠ υπερασπιζόμενος τις αρχές της αδελφότητας, απένειμε ο Δήμαρχος της πόλης του Άμστερνταμ κος  Eberhard van der Laan σε δύο συλλόγους της πόλης για την συνεισφορά τους στην ολλανδική κοινωνία.


Πέρα από την τιμητική διάκριση οι σύλλογοι Amsterdamse Spinozakring και Vereniging Het Spinozahuis έλαβαν και το ποσό των 5000 ευρώ έκαστη προκειμένου να στηριχθεί το έργο τους. 


O Hermanus Van Tongeren ήταν ο Μεγάλος Διδάσκαλος  της Μεγάλης Στοάς της Ολλανδίας κατά την περίοδο εισβολής των Γερμανικών Στρατευμάτων. Ο ίδιος υπήρξε στρατιωτικός, και είχε υπηρετήσει στις Ινδίες ενώ αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Υποστρατήγου.  Συνελήφθη από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και οδηγήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωση Sachsenhausen όπου και πέθανε στις 21 Μαρτίου του 1941. Να σημειωθεί ότι και ο γιος του Μ.Δ δολοφονήθηκε από την Γκεστάπο το Σεπτέμβριο του 1944.