ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Τα νέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Τάγματος Le Droit Humain





 Στις 22 Μαϊου 2016 το Ύπατο Συμβούλιο του Διεθνούς Μικτού Τεκτονικού Τάγματος "Le Droit Humain - Το Ανθρώπινο Δίκαιο" ανύψωσε στον 33ο βαθμό την Αδελφή ΑΜ, 32ο, Πρόεδρο τού Εθνικού Αρείου Πάγου της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Τάγματος, σε συνέχεια πρότασης του Μεγάλου Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Η τελετή ανύψωσης πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, όπου εδρεύει το Ύπατο Συμβούλιο τού Τάγματος, σε Ναό με την επωνυμία "Maria Deraismes". Στην ίδια τελετή, που διενεργήθηκε στα γαλλικά καί τα αγγλικά, ανυψώθηκαν επίσης Αδελφές καί Αδελφοί από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Γαλλία καί τη Φινλανδία. Μετά τις εργασίες τού Υπάτου Συμβουλίου, ακολούθησε γεύμα αγάπης στην υγρή αίθουσα της έδρας της Γαλλικής Ομοσπονδίας, με συμμετοχή Μεγάλων Γενικών Επιθεωρητών (33ο) από όλες τις Ομοσπονδίες του Τάγματος. Σημειώνεται ότι η προηγούμενη ανύψωση μέλους της Ελληνικής Ομοσπονδίας σε 33ο βαθμό είχε πραγματοποιηθεί το 2008.  

 Με την ευκαιρία των συνεδριάσεων τού Υπάτου Συμβουλίου καί της τελετής ανύψωσης στον 33ο βαθμό, η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας καί η νέα Μεγάλη Γενική Επιθεωρητής (33ο) επισκέφθηκαν στο Παρίσι:

Την έδρα του Τάγματος "Το Ανθρώπινο Δίκαιο" στην οδό Jules Breton, η οποία ανακαινίστηκε σχετικά πρόσφατα, με πολύ ωραία αποτελέσματα τόσο στην παραδοσιακή (αιγυπτιακής έμπνευσης) πρόσοψη όσο καί στους Ναούς της.

Την εξαιρετική έκθεση για την εξέλιξη του Ελευθεροτεκτονισμού, που διοργανώθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας, με 420 πολύτιμα εκθέματα (βιβλία από το 1400, παλιά εργαλεία, πίνακες, σπάνιους τάπητες, αποσπάσματα από την όπερα "Μαγικός Αυλός" τού Μότσαρτ, κλπ) τόσο από τα αρχεία της ίδιας της Βιβλιοθήκης όσο καί από τα Τεκτονικά Τάγματα της Γαλλίας, της Σκωτίας καί άλλων χωρών.


 Την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση γιά τούς "Ναϊτες καί Ελευθεροτέκτονες", που διοργανώθηκε στην έδρα της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας (τη μεγαλύτερη τεκτονική δύναμη της χώρας), στην αίθουσα των περιοδικών εκθέσεων τού εξαιρετικά σημαντικού Τεκτονικού Μουσείου, που στεγάζεται εκεί. Η έκθεση, με πολύ παλιές εκδόσεις καί εποπτικό υλικό, παρουσίαζε τις κυριώτερες επιδράσεις των Ναϊτών σε βασικά τεκτονικά ρεύματα καί Τάγματα, πολλά από τα οποία δεν υφίστανται πλέον σήμερα.  

πηγη: .droit-humain.gr