Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Λέγκα του Βορρά: Μας διοικούν μασόνοι, θέλουμε το δικό μας νόμισμα και τα σύνορά μας


(Αναδημοσίευση από το site altsantiri.gr)

Φυγόκεντρες δυνάμεις κατακλύζουν την Ευρώπη μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε. αφού τις τελευταίες μέρες ολοένα και περισσότεροι ακροδεξιοί εθνικιστές διατυμπανίζουν τη θέλησή τους να ακολουθήσουν το βρετανικό παράδειγμα.

Τελευταίο «κρούσμα» η ιταλική ξενοφοβική, ευρωσκεπτικιστική Λέγκα του Βορρά, ο γραμματέας της οποίας, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε από την Πάρμα όπου βρέθηκε ότι «Θα ήθελα η Ιταλία να ελέγξει και πάλι το νόμισμά της, τις τράπεζες, την γεωργία, την αλιεία, το εμπόριο και τα σύνορά της. Το ότι αφήσαμε να μας διοικήσουν άλλοι, μασόνοι, γραφειοκράτες και άνθρωποι της χρηματοοικονομικής εξουσίας, δεν μας βγήκε σε καλό».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο επικεφαλής της Λέγκας σχολίασε ότι «οι λαοί είναι και πάλι σε θέση να επιλέξουν, να εργασθούν, να αποφασίσουν και οι επιλογές τους μπορούν να μετρήσουν» διότι «το βρετανικό μάθημα απευθύνεται σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».


«Για το θέμα των σχέσεων με την Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσουν οι πολίτες», υποστήριξε ο Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Λέγκα θα αρχίσει να συλλέγει υπογραφές με στόχο να οργανωθεί και στην Ιταλία δημοψήφισμα παρόμοιο με αυτό που διεξήχθη στη Βρετανία. Ωστόσο είναι γνωστό πως το ιταλικό Σύνταγμα δεν προβλέπει την δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφισμάτων που να αφορούν τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες.