ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Τα Νέα της ΕΜΣτΕ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ PRINCE HALL της PENNSYLVANIA


Το τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου 2010, ο Μέγας Διδάσκαλος συνοδευόμενος από τον Μεγάλο Γραμματέα, παρέστησαν στην 195η Ετήσια Μεγάλη Συνέλευση της Μεγάλης Στοάς Prince Hall της πολιτείας Pennsylvania των ΗΠΑ, στο ξενοδοχείο Radisson του Valley Forges (κοντά στην Philadelphia).

Το βράδυ της Κυριακής 10ης Οκτωβρίου, ο Μέγας Διδάσκαλος, η σύζυγός του και ο Μέγας Γραμματεύς παρακολούθησαν ανοικτή συνεδρία Στοάς Λύπης (Lodge of Sorrow) με ειδικό τυπικό, παρουσία συγγενών και φίλων των μεταστάντων.

Την Δευτέρα 11η Οκτωβρίου, άνοιξαν κανονικά οι εργασίες της Μεγάλης Συνελεύσεως. Ο Μέγας Διδάσκαλος της ΕΜΣτΕ, συνοδευόμενος από τον Μεγάλο Γραμματέα εισήλθε κατά τον αρμόζοντα τρόπο και ο ΜΔ της Μεγάλης Στοάς Prince Hall της Pennsylvania, Σεβτ. Αδ. Charles Bishop τους καλωσόρισε θερμά.

Στην Μεγάλη Συνέλευση παρέστησαν αντιπροσωπείες από την Μεγάλη Στοά της Pennsylvania και από τις Μεγάλες Στοές Prince Hall: Massachusetts, Delaware, NewYork, NewJersey, Virginia, Rhode Island και Maryland. Επίσης παρέστη πολυπληθής αντιπροσωπεία από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά των Βερμούδων της Μεγάλης Στοάς της Ιρλανδίας.

Το μεσημέρι υπήρξε διακοπή για ανεπίσημο γεύμα και οι εργασίες συνεχίσθηκαν το απόγευμα.

Το βράδυ παρετέθη επίσημος δείπνος, κατά την διάρκεια του οποίου ο ΜΔ παρέδωσε στον Σεβτ. Αδ. CharlesBishop ασημένιο δίσκο με το έμβλημα της ΕΜΣτΕ, ως αναμνηστικό εκ μέρους όλων των αδελφών.

Το πρωί της Τρίτης συνεχίσθηκαν οι εργασίες της Μεγάλης Συνελεύσεως με την εκλογή Μεγάλου Διδασκάλου, Αναπληρωτού Μεγάλου Διδασκάλου, Α΄ και Β΄ Επόπτου και Θησαυροφύλακος.

Το απόγευμα ο ΜΔ προσεφώνησε τη Μεγάλη Στοά επισημαίνοντας την ιστορικότητα και την σημασία της Ελευθεροτεκτονικής των PrinceHallsκαι τις σχέσεις φιλίας τις οποίες η ΕΜΣτΕ έχει συνάψει με αρκετές Μεγάλες Στοές PrinceHall.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εγκατάστασις του νέου ΜΔ Σεβτ. Αδ. Leonard Heard και των εκλεγμένων αξιωματικών και έκλεισαν οι εργασίες της Μεγάλης Συνελεύσεως.


πηγη:http://www.nglgreece.org