Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Gilbert Collard- Ένας Τέκτονας βουλευτής και η κόντρα της GOdF με τo FNΟ Ζιλμπέρ Κολάρ (Gilbert Collard)  είναι ο δεύτερος βουλευτής του FN  (Εθνικό Μέτωπο Γαλλίας) που εξελέγη στο Γκάρ , εκλογική περιφέρεια του Λάγκεντοκ – Ρουσιγιόν  , Νότια Γαλλία.

Γόνος αστικής οικογένειας , έζησε την παιδική του ηλικία στο κάστρο της Μαντόν κοντά στη Μασσαλία.Παντρεμένος και πατέρα δύο κοριτσιών , δικηγορεί στην Μασσαλία. 

Μυήθηκε στον Τεκτονισμό στα τέλη της δεκαετίας του 60 ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του.

Νέος υπήρξε μέλος  Σοσιαλιστικού Κόμματος και υποστηριχτής του Φρανσουά Μιτεράν.

Να σημειώσουμε ότι το Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen βρίσκεται σε μια διαρκή σύγκρουση με την GOdF για θέματα όπως οι εκτρώσεις , οι  γάμοι ομοφυλοφίλων, ευθανασία κτλ.  Μάλιστα μέλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας ( GOdF)  είχε δηλώσει στο παρελθόν 

΄΄ Το Εθνικό Μέτωπο δεν είναι Δημοκρατικό Κόμμα και αυτό δεν είναι συμβατό με τα Τεκτονικά ιδανικά. Επομένως δεν έχουμε με αυτό τίποτα κοινό και δεν έχουμε πρόβλημα να το δηλώνουμε ανοιχτά ΄΄ (Gerard Contremoulin (8-9-2011). 

Η μόνη Τεκτονική Δύναμη η οποία δεν έχε πάρει αρνητική θέση απέναντι στο FN  είναι η Εθνική Μεγάλη Στοά της Γαλλίας  (GLNF), μέλος της οποίας είναι ο Gilbert Collard.