ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ του Παναγιώτη Καρούσου από το Δήμο Περιστερίου


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 
«Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2014» του Δήμου Περιστερίου
Βραδιά Όπερας: Παρουσίαση του Λυρικού Δράματος «Προμηθέας Δεσμώτης» σε μουσική και λιμπρέτο του Παναγιώτη Καρούσου βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου.
Διανομή ρόλων:
Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος
Ιώ/Αθηνά: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο
Ωκεανός/Ερμής: Αναστάσιος Στέλλας, τενόρος
Βία/Ωκεανίδα: Μαρία Λυμπεράκου, σοπράνο
Θεά Ήρα: Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο
Ράνια Ζέττα, βιόλα
Βιβή Κλεισούρα, πιάνο
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ασημακόπουλος
Παραγωγή: Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΩΡΑ 21:00
ΘΕΑΤΡΟ "ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΔΑΦΝΗ"
Άλσος Περιστερίου - Είσοδος ελεύθερη


Ιστορικό του έργου Προμηθεύς: Ο Προμηθέας πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά το 1994 και παιζόταν κατά διαστήματα στα Γαλλικά μέχρι το 2000.

Το 2008 ανέβηκε στην Νέα Υόρκη στα Αγγλικά με πρωταγωνιστές από την όπερα της Νέας Υόρκης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman και στην Ουάσινγκτον. Στην Ελλάδα ο Προμηθέας ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Χολαργού, στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου, στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, στην αίθουσα συναυλιών Παρνασσός, στην Παλαιά Βουλή, στο Θέατρο Βεάκειο, στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στην Αρχαία Αγορά, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Με την αιγίδα της UNESCO παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2014 στην Νέα Υόρκη στο Queens Auditorium και στον ΟΗΕ με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Ασημακόπουλο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Ο Ελληνοκαναδός συνθέτης κ. Παναγιώτης Καρούσος, έχει βραβευτεί από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση του Καναδά, και την Κυβέρνηση του Κεμπέκ για την προσφορά του στην τέχνη.