Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Βιβλίο από τον Α.Ελευθεριάδη: «Η Ορθόδοξος Εκκλησία κατά της μασονίας»


(Αναδημοσίευση από http://www.pronews.gr/)

΄΄Αν η Μασονία (ελευθεροτεκτονισμός) είναι Θρησκεία ή δεν είναι Θρησκεία συζητείται εδώ και τριακόσια χρόνια, ήδη από το 1717, χρονιά που στο καπηλειό του Λονδίνου «Χήνα και Εσχάρα» ιδρύθηκε η Μεγάλη Στοά της Αγγλίας, με τους Μασόνους να διακηρύσσουν ότι η Μασονία δεν είναι Θρησκεία, ενώ από την άλλη πλευρά οι Χριστιανοί, Ρωμαιοκαθολικοί, Ορθόδοξοι και ορισμένες Ευαγγελικές Ομολογίες να υποστηρίζουν πως πρόκειται περί μιας νέας Θρησκείας.

Μιας, ούτως ειπείν, Πανθρησκείας που λατρεύει τον Εωσφόρο και πολεμάει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Πάνω στο θεωρητικό αυτό και θεο-φιλοσοφικό πρόβλημα υπάρχει πλούσια παγκόσμια βιβλιογραφία.

Ο Καθηγητής Αντώνης Ιακώβου Ελευθεριάδης, με ειλικρινή ερευνητική διάθεση και με αυστηρή επιστημοσύνη εξετάζει αυτό το ζήτημα στο υπ΄ αυτού συγγραφέν πόνημα που φέρει τον τίτλο Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ, που αυτές τις μέρες κυκλοφορήθηκε από τις «Εκδόσεις ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ , Σύγχρονη Πέννα» Αθήνα 2015.

Ο Συγγραφέας, θεολόγος και Φιλόλογος, αποδεικνύει με επιχειρήματα και διαλεκτική αντιπαράθεση αυθεντικών μασονικών απόψεων και χριστιανικής ορθόδοξης θεολογίας πως ο Μασονισμός ουδεμία σχέση και συνάφεια έχει με την Χριστιανική Πίστη και ακόμη, ότι είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του Μασόνου με εκείνη του βαπτισμένου Ορθοδόξου Χριστιανού.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που απαντώντας σε δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας διεκήρυξε urbi et orbi (= ανά την υφήλιο) ότι δεν είναι μασόνος και επομένως καταδικάζει το θεολογικό αυτό θεοσοφικό, συγκρητιστικό και παγανιστικό μόρφωμα.

Το βιβλίο αυτό διατίθεται σε όλα τα θρησκευτικά βιβλιοπωλεία και στα γραφεία των εκδόσεων Σύγχρονη Πέννα, τιμή 9€.΄΄