ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Μεγάλη Στοά του ΑΑΣΤ - …Το οδοιπορικό αγωνίας ενός << άστεγου>> αδελφού



(παραθέτουμε σκέψεις αδελφού…….)

‘’Είμαι πραγματικά πολύ λυπημένος με αυτά που βιώνω σε μια Τεκτονική Δύναμη την οποία αγάπησα.  Τις τελευταίες ημέρες είμαι μάρτυρας ενός ανεύθυνου τρόπου με τον οποίο κάποιοι από την Μεγάλη Στοά του ΑΑΣΤ (Κοδριγκτώνος)  συνεχίζουν να ενημερώνουν τους εναπομείναντες (μετά τις διαγραφές) αδελφούς προκειμένου να τους πείσουν για το ορθόν της μη διεξαγωγής (ακόμη) εκλογών αλλά και για τις μαζικές διαγραφές Στοών και αδελφών. Εξακολουθούν κάποιοι να μεταχειρίζονται τους αδελφούς όχι σαν ολοκληρωμένους και πνευματικούς ανθρώπους αλλά ως οπαδούς κάποιας κομματικής οργάνωσης. Εξακολουθούν να νομίζουν ότι μονοπωλούν – όπως τον παλιό καλό καιρό- την αυθεντία στον Τεκτονικό χώρο και το αλάθητο του «Pastor Aeternus».

 Περνώντας οι ημέρες και έχοντας παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά μόνο τυχαία δεν είναι. Θα αναλογιστείτε πως προέκυψαν …έτσι ξαφνικά; Όλη αυτή η σύγχυση και αναστάτωση σίγουρα δεν είναι τυχαία, απλώς κάποιοι συνετοί αδελφοί, προκειμένου να μην δημιουργηθεί σύγχυση σε μαθητές και εταίρους ,την κρατούσαν με προσωπικό κόστος, στο παρασκήνιο.

 Όμως τα επιχειρήματα της απελθούσας διοίκησης όχι μόνον δεν μας πείθουν αλλά η όλη κατάσταση μοιάζει  με σκηνή όπου αμύητοι σε κάποια φιλική συνεστίαση προσπαθούν να επιβάλουν τη γνώμη τους σε Τέκτονες στηρίζοντας τα επιχειρήματα τους σε <<Τεκτονικά>>  βιβλία που αγόρασαν από πανέρια στην οδό Αθηνάς.

 Όλοι γνωρίζουμε ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Τις εκλογές δεν πρέπει κανείς να τις φοβάται εκτός……. εάν είναι σίγουρος ότι θα τις χάσει. Οι απόψεις όπως «Ο μὴ ὢν μετ' ἐμοῦ κατ' ἐμοῦ ἐστιν, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ' ἐμοῦ σκορπίζει» ( Λουκάς 11.23 ) θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για μια παραδοσιακή Τεκτονική δύναμη η οποία είναι αλήθεια ότι έχει να αναδείξει πλούσιο Τεκτονικό και κοινωνικό έργο ‘’

Ένας ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ , άστεγος ξανά μα ταπεινός αδελφός