ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Άγιος Maximilian Kolbe – Ο Άγιος που ίδρυσε Ιπποτικό Τάγμα από το φόβο εξάπλωσης του Τεκτονισμού


Ο Maximilian Kolbe ως νεαρός έζησε τις εορταστικές εκδηλώσεις των Ιταλών Τεκτόνων που πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη το 1917 για τη συμπλήρωση των   200 χρόνων από την ίδρυση της αδελφότητας. Όπως  αναφέρουν οι βιογράφοι του επηρεάστηκε τόσο πολύ ώστε αποφάσισε να ιδρύσει ένα Ιπποτικό Τάγμα του οποίου η αποστολή θα ήταν να επαναφέρει στο <<σωστό>> δρόμο τους αιρετικούς, τους σχισματικούς και κυρίως τους Τέκτονες.

Αφού εξασφάλισε την άδεια του Πρύτανη της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Benaventure  (στο οποίο είχε φοιτήσει την περίοδο  1912-1915) στις 16 Οκτωβρίου 1917, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των επτά πρώτων μελών του Ιπποτικού Τάγματος των Αιδεσιμότατων:

(1) Fr. Ο Ιωσήφ Παλ, ένας νέος ιερέας της ρουμανικής επαρχίας.
(2) Br. Antoni Głowiński, διάκονος της ρουμανικής επαρχίας (18 Οκτωβρίου 1918).
(3) Br. Girolamo Biasi, από την επαρχία της Πάντοβα (1929).
(4) Br. Quirico Pignalberi, της ρωμαϊκής επαρχίας.
(5) Br. Antonio Mansi, της Επαρχίας της Νάπολης (31 Οκτωβρίου 1918).
(6) Br. Enrico Granata, της Επαρχίας της Νάπολης.
(7) ο ίδιος.

Η συνάντηση έλαβε χώρα τη νύχτα, μυστικά, σε ένα κλειδωμένο, εσωτερικό κελί. Για περισσότερο από ένα χρόνο μετά από αυτή την πρώτη συνεδρίαση δεν υπήρξε καμία εξέλιξη και δράση της ομάδας. Στην πορεία όμως το Τάγμα αναπτύχθηκε για να φθάσει στις ημέρες μας να αριθμεί 3 εκατομμύρια μέλη σε 48 χώρες.


Για την ιστορία να πούμε ότι ο Άγιος Maximilian Kolbe  πέθανε στις 14 Αυγούστου 1941 στο  Στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς, Οσβιέτσιμ  της  Πολωνίας.