ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Ελληνικός Τεκτονισμός – Επιτέλους μια κίνηση πραγματικής αδελφικής αγάπης

Ο Μ.Δ αδ. Π. Θαλάσσης
Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου & Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου με την Γαληνονάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδας και με  τη συμμετοχή  πλήθους αδελφών και φίλων γιορτάστηκε  χθες το Χειμερινό Ηλιοστάσιο.

Η βραδιά ήταν συναισθηματικά φορτισμένη καθώς κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπεγράφη  συνθήκη φιλίας και αλληλοαναγνώρισης μεταξύ των δυο Τεκτονικών Δυνάμεων (πρόκειται για κοινή διακήρυξη του εκ παραδόσεως και κανονικότητας δικαίωμα επισκεψιμότητας κάθε Τέκτονα σε κάθε κανονική Στοά.
. Πρόκειται για μια κίνηση την οποία περίμενε χρόνια ο ελληνικός Τεκτονισμός και που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για μια αδελφότητα  χωρίς έριδες και  πρωτοκαθεδρίες με μόνο κριτήριο την αδελφική αγάπη και το σεβασμό. Τη συνθήκη υπέγραψαν από την πλευρά της Μεγάλης Στοάς ο Μεγάλος Διδάσκαλος αδ. Π. Θαλάσσης και από την πλευρά της Γαληνοντάτης Μεγάλης Ανατολής ο Μεγάλος Διδάσκαλος αδ. Α.Κουλιουμπής.
Ο Μ.Δ αδ. Α.Κουλιουμπής

Τη βραδιά λάμπρυνε η παρουσία Ενδοξοτάτων και Ενδοξων αδελφών αντιπροσώπων Μεγάλων Στοών της International Confederation of United Grand Lodges .Μεταξύ αυτών ήταν ο Αναπληρωτής Μέγας Διδάσκαλος της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας με τον Μεγάλο Ρήτορα της Μ.Σ. αυτής, τον Μεγάλο Καγκελάριο του Υπάτου Συμβουλίου της Ιταλίας και τον Μέγα Διδάσκαλο της Γαληνοτάτης Μεγάλης Στοάς της Ιταλίας αδ. Massimo Tortora Crusioli, που ταυτόχρονα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μεγάλων Στοών (GIGLU) με αρμοδιότητα στα Ευρωπαϊκά θέματα.
Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ χορό και τραγούδι . Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν  στην Εκδήλωσή και σε όσους βοήθησαν  παντιοτρόπως στην επιτυχία της.