ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ



Lon Milo DuQuette

Μετάφραση: Θανάσης Βέμπος
____________________________________________________________________

• ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Φεβρουάριος 2007 • ISBN: 978-960-421-104-3
• ΔΙΑΣΤΑΣΗ: 15 Χ 23 • ΣΕΛ.: 224 • ΤΙΜΗ: 15 €

Ο Lon Milo DuQuette είναι υψηλόβαθμος τέκτονας, ενεργό μέλος του Ordo Templi Orientis, ένας από τους πιο γνωστούς μελετητές παγκόσμια της απόκρυφης μαγικής παράδοσης και συγγραφέας πολλών επιτυχημένων σχετικών βιβλίων.
Στο πολύ ενδιαφέρον τελευταίο του αυτό έργο, διεισδύει στο εσωτερικό της μεγαλύτερης και αρχαιότερης μυητικής αδελφότητας, του Τεκτονισμού, και αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό που φυλάσσεται εδώ και αιώνες κωδικοποιημένα στις τελετουργίες των διαφόρων βαθμών.
Σύμφωνα με το συγγραφέα, πρόκειται για το περίφημο μυστικό που ανακάλυψαν οι Ναΐτες και υπήρξε η αιτία του αφανισμού τους, καθώς έβαζε φωτιά στα θεμέλια των τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών, του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ.
Η απαγορευμένη αυτή γνώση «πέρασε» στη συνέχεια στον Τεκτονισμό και «κρύφτηκε» μέσα στις μυήσεις και στα τυπικά του. Πρόσωπο-κλειδί όλης αυτής της ιστορίας είναι ο βασιλιάς Σολομώντας, που η μορφή του δεσπόζει στην τεκτονική μυσταγωγία και στην τελετουργική μαγεία.
Ο συγγραφέας δεν μένει όμως στις (σημαντικότατες) ιστορικές αποκαλύψεις, αλλά προχωράει ένα βήμα παραπέρα: με την παράθεση σπάνιου υλικού από το αρχαίο μαγικό κείμενο της Ελάσσονας Κλείδας του Σολομώντα δείχνει τον τρόπο για τη βίωση ανώτερων καταστάσεων συνείδησης και μαγικών δυνάμεων, που αναφέρονται τόσο στη μαγεία όσο και στον Τεκτονισμό...