ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Τεκτονικοί Ναοί ανά τον Κόσμο

Ο Τεκτονισμός ,η μεγαλύτερη και αρχαιότερη αδελφότητα στον κόσμο, έχει να υπερηφανεύεται για τα σπουδαία κτήρια - <<Ναούς>> που υπάρχουν ανά τον κόσμο και μέσα στα οποία βρίσκονται οι αδελφοί και εκτελούν τις εργασίες τους. Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά τα σπουδαία κτήρια.



The Masonic

O μεγαλύτερος Τεκτονικός Ναός στον κόσμο βρίσκεται στο Detroit των ΗΠΑ. Ο Ναός κτίστηκε το 1926 λίγα χρόνια πριν από το μεγάλο οικονομικό κραχ. Η μεγάλη αίθουσα (αμφιθέατρο) χρησιμοποιείται ως συναυλιακός χώρος με την ονομασία The Masonic.



Αγγλία

Κανένα άλλο κτήριο στον κόσμο δεν είναι ίσος τόσο συνδεδεμένο με τον Τεκτονισμό όσο με το κεντρικό Ναό της Ην. Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας που βρίσκεται στην Great Queen Street στο Λονδίνο.


Απέναντι από το κτήριο μπορεί κανείς να βρει αρκετά μαγαζιά τα οποία διαθέτουν περιζώματα, στολές και ότι άλλο χρειάζεται ένας Τέκτονας.



Στις ΗΠΑ ο κεντρικός Ναός της Νότιας Δικαιοδοσίας του Σκωτικού Τύπου βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και πρόκειται για ένα κτίσμα μοναδικού κάλους. Το όνομά του είναι The House of the Temple ( το σπίτι του Ναού) και αναφέρεται εκτεταμένα στο τελευταίο βιβλίο του Dan Brown The Symbol.

Οκλαχόμα ΗΠΑ

Ένας άλλος συναρπαστικός πραγματικά Ναός βρίσκεται στην περιοχή Guthrie της Οκλαχόμα. Μέρος του κτηρίου χρησιμοποιήθηκε ως διοικητήριο της πολιτείας.

Το Guthrie είναι μια μικρή πόλη της Οκλαχόμα και είναι πράγματι εντυπωσιακό , όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, η μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει.


San Antonio ΗΠΑ

Στο San Antonio του Texas βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους Ναούς των ΗΠΑ. Έχει εγγραφεί στα μητρώα της πολιτιστικής κληρονομιάς των ΗΠΑ.



Καναδάς

Ένας εξαιρετικός πρώην Τεκτονικός Ναός βρίσκεται στον Καναδά. Πρόκειται για ένα κτήριο το οποίο στην πρόσοψη φέρει την επιγραφή Masonic Temple. Δυστυχώς σήμερα δεν ανήκει στην αδελφότητα αλλά στο MTV Καναδά.



Hong Kong

Σε πολλές πρώην Βρετανικές αποικίες μπορεί κανείς να συναντήσει αξιόλογους Ναούς. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπεται έναν τέτοιο Ναό στο Hong Kong.