Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Το μυστικό του ναού του Σολομώντα


Έκδοση: 2009
ISBN: 978-960-481-020-8
Εκδόσεις: Μίνωας
Συγγραφέας: Κρίστοφερ Χόνταπ
Μετάφραση: Αλέξης Σολωμός

Οι Τέκτονες δημιούργησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής;

Κάντε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, στη γέννηση μιας νέας επαναστατικής ιδεολογίας και ανακαλύψτε πώς τα ουτοπικά ιδανικά μιας μυστικής κοινότητας οραματιστών έθεσαν τα θεμέλια για τη δημιουργία του πιο ισχυρού έθνους στον κόσμο. Ακολουθήστε τα βήματα του Τζορτζ Ουάσιγκτον, του Βενιαμίν Φραγκλίνου και άλλων Ιδρυτών, καθώς μεταμορφώνουν τις δημοκρατικές αρχές της αδελφότητάς τους σε ένα νέο ριζοσπαστικό έθνος.

Το Μυστικό του Ναού του Σολομώντα αφηγείται τις αληθινές ιστορίες αυτών των οραματιστών ιδρυτών και τη συγκλονιστική σημασία που έδιναν στους κρυφούς κώδικες, στα αινιγματικά σύμβολα και στην αξιοπερίεργη αρχιτεκτονική.

Αποκαλύπτει πώς στοιχεία της τεκτονικής ιδεολογίας επιδρούν στον κτιριακό σχεδιασμό της Αμερικής και της νέας της πρωτεύουσας, καθώς και άλλα που είναι «κρυμμένα» σε κοινή θέα:
• Τεκτονικές αναφορές σε εθνικά μνημεία
• Αινιγματικές πεντάλφες και συμβολισμοί σε δρόμους της πόλης
• Μυστηριώδεις ναοί των «Υιών της Χήρας»
• Πολλαπλές σημασίες του «κλειδιού» του Σολομώντα

Το Μυστικό του Ναού του Σολομώντα ταξιδεύει τους αναγνώστες στην τεκτονική Ουάσινγκτον, διαχωρίζοντας τα γεγονότα από τη μυθοπλασία και αποκαλύπτοντας το φόντο στο οποίο διαδραματίζεται το Χαμένο Σύμβολο, το νέο βιβλίο του Νταν Μπράουν.

Παρουσίαση του συγγραφέα

Ο Κρίστοφερ Χόνταπ είναι Τέκτονας και πρώην διδάσκαλος σε δύο τεκτονικές αδελφότητες. Το πρώτο του βιβλίο Freemasons for Dummies έχει γίνει ο πιο δημοφιλής σύγχρονος οδηγός για την αρχαία και αποδεκτή αδελφότητα των Τεκτόνων. Έχει γράψει άρθρα για διάφορα περιοδικά όπως Indiana Freemason, Masonic Magazine και Templar History Magazine και είναι αρθρογράφος στο περιοδικό Texas Home Gardener.
Ο Χόνταπ εργάζεται στο χώρο της διαφήμισης πάνω από είκοσι χρόνια. Ζει με τη γυναίκα του, Άλις, στην Ιντιανάπολις.