ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Freemasons of Maryland



Το Σάββατο που μας πέρασε , για πρώτη φορά, όλες οι Στοές του Maryland άνοιξαν τις πόρτες τους για το κοινό προκειμένου ο κόσμος να δει από κοντά τις Στοές και να γνωρίσει τον Τεκτονισμό.
Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος της εκδήλωσης δήλωσε δεν είμαστε μια μυστική οργάνωση αλλά μια αδελφότητα με μυστικά. Αν ήμασταν μυστική οργάνωση δεν θα γνωρίζατε την ύπαρξή μας ή θα γνωρίζατε πολύ λίγα πράγματα.
   
Ο Σεβάσμιος Richard Steinberg δήλωσε ότι ΄΄ κάνουμε μια εκστρατεία ενημέρωσης αλλά και ευαισθητοποίησης του κόσμου προκειμένου να μας γνωρίσει.

O αδ. George Little , Μεγάλος Επιθεωρητής, δήλωσε ότι μετά από την <<διαφημιστική>> εκστρατεία για την αδελφότητα που πραγματοποιείται από τις αρχές του έτους, έχει φέρει στις τάξεις της αδελφότητας πάνω από 1000 νέους αδελφούς.
Το αποτέλεσμα αυτό , σύμφωνα με τον Μεγάλο Γραμματέα ,Herb Holcomb, είναι πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τελευταία 30 χρόνια η Τεκτονική Αδελφότητα στην περιοχή έχει χάσει το 60% της δύναμης της.

(Θα πρότεινα στις Μεγάλες Στοές της Ελλάδος ,έχουμε αν δεν κάνω λάθος 5, να προβούν σε παρόμοιες ενέργειες. Να αφήσουν την εσωστρέφεια που τις χαρακτηρίζει και να βγουν προς τα έξω. Να ανοίξουν τις πόρτες των Στοών στον κόσμο , να ενημερώσουν για την αδελφότητα και να δώσουν την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να γνωρίσουν αυτόν το υπέροχο θεσμό. Η αδελφότητα χρειάζεται <<νέο αίμα>>, νέες ιδέες. Έχει ανάγκει από ανθρώπους με όρεξη για προσφορά και δημιουργία. Έχει ανάγκη από <<στρατιώτες>> και όχι από θεωρητικούς <<αξιωματικούς>>. Έχει ανάγκη από δράση.)