ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Μήνυμα Του Κραταιoτάτου Ύπατου Μεγάλου Ταξιάρχου Ιωάννη Βασιλείου (A.A.Σ.Τ)



Φίλτατοι αδελφοί κατά την τάξη και σειρά σας.

Ένας χρόνος πέρασε μόλις προ ολίγων ημερών και ένας Νέος Χρόνος ήλθε.

Αυτός που πέρασε, προστέθηκε στους προηγούμενους τραγικούς χρόνους, που βιώνουμε όλοι μας, ένας ολόκληρος λαός, από τα μέσα του 2008 χωρίς διακοπή και με συνεχή ένταση.

Βιώνουμε την τραγικότητα των πραγμάτων επί μία πενταετία ασταμάτητα, αφ’ ότου ξαφνικά βρεθήκαμε, από την μια στιγμή στην άλλη, στον γκρεμό της απρόβλεπτης μεταβολής της ζωής μας, των στερήσεων, των οικονομικών αδιεξόδων, για πολλούς της απώλειας ή της δραματικής συρρίκνωσης της εργασίας, της ανασφάλειας, για τους περισσότερους συμπολίτες μας στο όριο ή και κάτω από το όριο της φτώχιας, στην κοινωνία των αστέγων και των εκ φιλανθρωπίας συσσιτίων, στην παγωμένη κοινωνία της αδυναμίας κι αυτής ακόμη της θέρμανσης, στην απελπισία της καθημερινότητας, στην αδυναμία πρόβλεψης του μέλλοντος, στη μελαγχολία της έλλειψης ελπίδας για το αύριο.

Οι ευχές για Καλή Χρονιά μοιάζουν κενές περιεχομένου εκφερόμενες από συνήθεια. Προς όποια κατεύθυνση κι αν κοιτάξουμε θα δούμε δίπλα μας, γύρω μας την δυστυχία και ίσως και εμείς οι ίδιοι να είμαστε ένα κομμάτι αυτής της δυστυχίας.

Όμως, φίλτατοι αδελφοί, σήμερα, πρώτη συνεδρία του Νέου Χρόνου, που δεν είναι για εμάς το 2013 αλλά το 6013 έτος Αληθούς Φωτός, βρισκόμαστε όλοι μαζί, για μια ακόμη φορά στο Ναό μας, όπου πραγματώνεται το Μέγα Έργο.

Βρισκόμαστε εδώ, ενωμένοι σε άρρηκτη αλυσίδα, ατενίζοντας προς την Ανατολή, από εκεί που έρχεται το Φως, το Φως της Αγάπης, που ενώνει και συντονίζει όλη την Πλάση.

Βρισκόμαστε εδώ εναρμονισμένοι προς τον Παγκόσμιο Ρυθμό και η παρουσία μας παίρνει νόημα και οι ευχές μας παίρνουν νόημα.

Υπέρ υγείας και ευημερίας όλων των αδελφών και των οικογενειών τους, υπέρ υγείας και ευημερίας των απανταχού της γης Τεκτόνων, υπέρ υγείας και ευημερίας των δεινά δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας μαζί με την διάπυρη ευχή σ’ αυτό το Νέο Έτος η Ειρήνη να βασιλεύσει επί Γης, η Αγάπη να θερμάνει τις καρδιές των Ανθρώπων, η Πίστη στο Φως του Καλού να κυριαρχήσει και η Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον να καθοδηγεί τον καθένα μας.

Φίλτατοι αδελφοί,

Σ’ αυτό το Νέο Χρόνο ας υψωθούμε από κοινού προς τα Ιδεώδη μας, αυτά ας κοσμήσουν την διαγωγή μας μεταξύ του αμύητου κόσμου, ας γίνουν το Φως που θα κατευθύνει την πορεία μας στη Ζωή μας.

Αθήνα 2 Ιανουαρίου 6013
Ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Ιωάννης Βασιλείου