Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση για την παρουσίαση του πρώτου ολοκληρωμένου ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του πατέρα της Ελληνικής Παραψυχολογίας, του Δρ. Άγγελου Τανάγρα


Η Κοινότητα του Μεταφυσικού (metafysiko.gr), με την υποστήριξη της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, του περιοδικού Φαινόμενα και των εκδόσεων iwrite.gr διοργανώνουν το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι μια μοναδική εκδήλωση για την παρουσίαση του πρώτου ολοκληρωμένου ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του πατέρα της Ελληνικής Παραψυχολογίας, του Δρ. Άγγελου Τανάγρα (1877-1971).

Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα πλαισιώσουν με ομιλίες τους οι: Δρ. Μαρία Τζάνη (καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), Θανάσης Βέμπος (συγγραφέας, ερευνητής), Απόστολος Αντωνάκης (Διευθυντής του περιοδικού Φαινόμενα), Νικόλαος Κουμαρτζής (συγγραφέας, μέλος του metafysiko.gr και εμπνευστής του Tanagras Project), Γιώργος Ιωαννίδης (ψυχολόγος, αρχισυντάκτης περιοδικό mystery και μέλος του metafysiko.gr) και Μηνάς Παπαγεωργίου (αρχισυντάκτης του περιοδικού Φαινόμενα και μέλος του metafysiko.gr).

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της συντονισμένης προσπάθειας της Κοινότητας του Μεταφυσικού και του Ν. Κουμαρτζή για τον επαναπατρισμό των ημερολογίων του Τανάγρα από την βιβλιοθήκη του Parapsychology Foundation των ΗΠΑ όπου φυλάσσονται μέχρι σήμερα.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ και οι ομιλίες των προσκεκλημένων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 30 Μαρτίου στο θέατρο Ελεύθερη Έκφραση (Λέσβου 8 και Απειράνθου 1 στην Κυψέλη) στις 12 το μεσημέρι.


Είσοδος ελεύθερη.