ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Μια δυνατή Τεκτονική Φιλία



Ο Πρόεδρος Τρούμαν (στη μέση) και ο αδελφός Don ( ο πρώτος από αριστερα)


Ένα βράδυ του 1948 , ο πρόεδρος των ΗΠΑ Xαρυ Τρούμαν απέφυγε διακριτικά τους δημοσιογράφους και τους άντρες της προσωπικής του φρουράς και επισκέφτηκε τη Στοά Beech Grove Lodge #690 προκειμένου να παρακολουθήσει την μύηση ενός νεαρού.

Ο νεαρός αυτός υπήρξε μέλος του πληρώματος του προεδρικού γιοτ όπου τον είχε αποσπάσει εκεί η διοίκηση του στόλου με τα καθήκοντα του νοσοκόμου. Ο νεαρός είχε τραβήξει την προσοχή του προέδρου με το ήθος και τον χαρακτήρα του.
Επρόκειτο για τον Donald Earl Baurweister γεννημένο το 1927. 

Μεταξύ του Προέδρου και του Don αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη φιλία, η οποία παραξένεψε πολλούς,  και κράτησε για πολλά χρόνια.

Ο Don συχνά επικοινωνούσε με τον Πρόεδρο, άλλοτε για να τον συμβουλευτεί για προσωπικά θέματα  και άλλοτε για Τεκτονικά.  Κάποια μάλιστα περιστατικά είναι χαρακτηριστικά αυτής της ισχυρής  - αδελφικής σχέσης που αναπτύχθηκε:

     Κάποτε ο Don επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο και ζήτησε να συναντήσει Πρόεδρο χωρίς να έχει κλείσει κάποιο ραντεβού. Ο Γραμματέας του Προέδρου του είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν καθώς το πρόγραμμά του ήταν φορτωμένο. Ο αδελφός Don επέμεινε και προς μεγάλη έκπληξη του γραμματέα ο Πρόεδρος τον δέχτηκε αφήνοντας στην άκρη όλες τις εργασίες του. Και να φανταστεί κανέι ότι εκείνες τις ημέρες μαινόταν ο πόλεμος στην Κορέα.

2    Μια άλλη φορά που ο Πρόεδρος επισκέφτηκε την Ινδιανάπολη παρέκλινε του προγράμματός του και επισκέφτηκε τον φίλο του στο σπίτι του προκαλώντας την έκπληξη στην συνοδεία του αλλά και στους γείτονες   

Για την ιστορία ο Πρόεδρος Τρούμαν μετέστει στην Αιώνια Ανατολή το 1972 ενώ ο αδελφός Donald Earl Baurweister το 1994.


Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων