ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Τα Νέα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεκτού Σκωτικού Τύπου




(Παρουσιάζουμε το δελτίο τύπου της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεκτού Σκωτικού Τύπου όπου περιγράφεται η πλούσια δράση των αδελφών .  Πρόκειται για μια Τεκτονική δύναμη η οποία προτιμά τα έργα παρά τα μεγάλα λόγια).

1ον
Την 1η Ιουνίου τ.έ. συνήλθε στην τακτική ετήσια συνεδρία της η Συνομοσπονδία των Ηνωμένων Μεγάλων Στοών της Ευρώπης (Confédération des G.L.U.D.E.). Η συνεδρία έλαβε χώρα στο Παρίσι και στο Τεκτονικό Μέγαρο της οδού Puteaux αρ. 8 της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας. Την Μ:.Σ:.Τ:. Ελλάδος του Α:. και Α:.Σ:.Τ:. εκπροσώπησε ο Ενδοξώτατος Μ:. Διδάσκαλος φίλτ:. αδ:. Κωνσταντίνος Σαμπατακάκης, συνοδευόμενος από τον Μ:. Θησαυροφύλακα Ένδοξο και φίλτ:. αδ:. Εμμανουήλ Κουντούρη. Καταυτήν:

Επικυρώθηκαν τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίας, που πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο του 2012 στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Συζητήθηκε εν εκτάσει το θέμα της μετατροπής ή απορροφήσεως της Συνομοσπονδίας των GLUDE από μια Παγκόσμια Συνομοσπονδία Μ:. Στοών. Το ζήτημα αυτό είχε απασχολήσει δια μακρόν τις αντιπροσωπείες των Μ:. ΣτοώνΜελών των GLUDE κατεπανάληψη σε προηγούμενες Συνεδρίες. Τελικά αποφασίστηκε ομόφωνα η μετατροπή της σε «Παγκόσμια Συνομοσπονδία των Μ:. Στοών του Α:. και Α:.Σ:.Τ:.».

Το σχέδιο της νέας Συνθήκης ανέλαβε να το συντάξει μέσα στα πλαίσια των σχετικών συζητήσεων ο Πρόεδρος της Confédération και να το παρουσιάσει στις εθνικές αντιπροσωπείες κατά την ενδιάμεση Συνεδρία που θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο 2013 στην Μαδρίτη, ώστε να ψηφισθεί τελικά τον Ιούνιο του 2014 στην ετήσια Συνεδρίαση.

Έγινε δεκτή οριστικά η εισδοχή ως τακτικών μελών της Μ:. Στοάς της Λεττονίας και της Μεγάλης Στοάς της Παραγουάης.

Εξελέγη ομόφωνα για ένα ακόμη χρόνο Πρόεδρος ο πρώην Μ:. Διδ:. της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Ένδοξος και φίλτ:. αδ:. Alain Graesel.

 Τέλος και μετά ομόφωνη απόφαση καθορίστηκε ως μόνιμος τόπος τέλεσης των ετήσιων συνεδριών της Συνομοσπονδίας το Παρίσι στο Τεκτονικό Μέγαρο της οδού Puteaux αρ. 8. Η ετήσια τακτική συνεδρίαση της Συνομοσπονδίας θα γίνεται πάντοτε την Πέμπτη, που προηγείται της Κυριακής, κατά την οποία τελείται το κλείσιμο των εργασιών της Γενικής Συνελεύσεως της Μ:. Στοάς της Γαλλίας (περί το Θερινό Ηλιοστάσιο).
Μετά το πέρας των τόσο γόνιμων αλλά και σημαντικότατων για τον Παγκόσμιο Τεκτονισμό εργασιών επακολούθησε επίσημο γεύμα μέσα σε εξαιρετικά θερμή και αδελφική ατμόσφαιρα. Οι εθνικές αντιπροσωπείες αναχώρησαν για τις πατρίδες τους ανανεώνοντας τις ευχές τους για την προσεχή τους συνάντηση.

2ον
Την 16η Ιουνίου τ. έ. συνήλθε σε πανηγυρική Συνεδρία σε Α° η Μεγάλη Στοά της Γαλλίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί το κλείσιμο των εργασιών της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της και του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

Καταυτήν παρέστησαν 45 Μεγάλες Στοές από την Γαλλική Επικράτεια και τις Ηπείρους Ευρώπης, Ασίας, Αμερικής και Αφρικής.

Την Μεγάλη μας Στοά μετά σχετική τιμητική πρόσκληση, όπως πάντοτε εδώ και 22 χρόνια, εκπροσώπησε ο Επίτιμος Μ:. Διδάσκαλος και πληρεξούσιος για τις διεθνείς σχέσεις Ένδοξος και φιλτ:. αδ:. Ιωάννης Βασιλείου συνοδευόμενος από τον Μ:. Ρήτορα Ένδοξο και φίλτ:. αδ:. Παναγιώτη Θαλάσση.

Μετά μακρά αλλά εξαιρετικά λαμπρή τελετή κατά την οποία ο αδ:. Ιωάννης Βασιλείου προσφώνησε καταλλήλως τον επανεκλεγέντα Μ:. Διδ:. της Μ:. Στοάς της Γαλλίας Ενδοξώτατο και φίλτ:. αδ:. Marc Henry επακολούθησε επίσημο γεύμα προς τιμή των εθνικών αντιπροσωπειών. Καταυτό η αντιπροσωπεία μας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με γάλλους αδελφούς και άλλους καλούς παλαιούς φίλους αδελφούς και να ανανεώσει αδελφικούς δεσμούς, ανοίγοντας παράλληλα και σχέσεις με νέους πρωτοεισερχόμενους σαυτό το σημαντικώτατο παγκόσμιο τεκτονικό γίγνεσθαι.

3ον
Την 28η Ιουνίου τ. έ. η Μ:. Στοά μας με την σύμπραξη και του Υπάτου Συμβουλίου πραγματοποίησε το ετήσιο συμπόσιο για το Θερινό Ηλιοστάσιο.

Καταυτό παρέστησαν ο Ενδοξώτατος Μ:. Διδάσκαλος, ο Κραταιώτατος Ύπατος Μ:. Ταξιάρχης φίλτ:. αδ:. Ιωάννης Βασιλείου και οι Κραταιοί και Ένδοξοι αδ:. αδ:. συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους.

Ο Ενδοξώτατος Μ:. Διδάσκαλος καλωσόρισε και προσεφώνησε τους αδ:. και προσκεκλημένους και μίλησε διολίγων για τη σημασία του Θερινού Ηλιοστασίου.

Στη συνέχεια ο Ένδ:. αδ:. Μ:. Ρήτωρ Π. Θαλάσσης έλαβε τον λόγο και αναφέρθηκε στα πολύ σημαντικά πεπραγμένα της Μ:. Στοάς της περιόδου Οκτωβρίου ΄12 – Ιουνίου ΄13.

Στη συνέχεια ο Κραταιώτατος Ύπατος Μ:. Ταξιάρχης Ιωάννης Βασιλείου αναφέρθηκε σαυτά που η Μ:. Στοά και το Τάγμα γενικώτερα ελπίζει να πραγματοποιήσει κατά την νέα περίοδο Οκτωβρίου ΄13 – Ιουνίου ΄14.

Επακολούθησε λαμπρό δείπνο και η όμορφη βραδιά έκλεισε με την ανοιχτή αλυσίδα μεταξύ των αδελφών, που έδωσαν μεταξύ τους ευχές για την επόμενη συνάντησή τους την 1η Οκτωβρίου τ. έτους στο Τεκτονικό μας Μέγαρο.

Από τη Μ.Γρ/τεία

πηγή: www.aasr.gr