Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Λάσπη στο κοινωνικό έργο του Τεκτονικού Ιδρύματος ΕλλάδαςΜόνο οργή μπορεί να προκαλούν δημοσιεύματα όπως αυτό στην ιστοσελίδα Ορθόδοξη Πορεία (http://www.orp.gr/?p=1053), υπό τον τίτλο <<Δωρεά οργάνων από «εγκεφαλικά νεκρούς» >> το οποίο αφήνει υπονοούμενα για την κοινωνική δράση του Τεκτονικού Ιδρύματος της Ελλάδας στον τομέα των μεταμοσχεύσεων.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει 

‘’…..Πώς εξηγείται λαϊκά μέλη της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος να κάνουν επιμόρφωση σε κληρικούς, να διδάσκουν σε μεταπτυχιακά σεμινάρια της Επιτροπής της Εκκλησίας και ταυτόχρονα να μιλούν και σε τεκτονική στοά; Μια απλή αναζήτηση σε τεκτονικές ιστοσελίδες αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Διαβάζουμε μάλιστα ότι το «Τεκτονικό Ίδρυμα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων». Ο νοών νοείτω.΄΄

Είναι γνωστό στο πανελλήνιο το κοινωνικό έργο του Τεκτονικού Ιδρύματος της Ελλάδας. Το Τεκτονικό Ίδρυμα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ,όπου έχουν καταχωρηθεί δεκάδες Τέκτονες μαζί με τα μέλη των οικογενειών των ως δωρητές οργάνων. 

Οι Τέκτονες έρχονται αρωγοί στην προσπάθεια γεφυρώσεως του τεράστιου χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζητήσεως των οργάνων.

Επίσης  ,από το 1989 καθιερώθηκε ο θεσμός της Εθελοντικής Αιμοδοσίας από τους Αδελφούς της Αθήνας και του Πειραιά, κατόπιν πρωτοβουλίας του τότε Σεβασμίου της Στοάς «ΒΥΖΑΝΤΙΟ» Αδελφού Κωστή Δημητριάδη. Έκτοτε, διενεργείται Αιμοδοσία υπέρ των παιδιών πού πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, δύο φορές τον χρόνο: Τον Μάιο και τον Δεκέμβριο.

Από το 2002 δρομολογήθηκε και το πρόγραμμα της «Τράπεζας Πλάσματος και Αιμοπεταλίων», προς ευρύτερη κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Παίδων.

Μέχρι τον Μάιο του 2012 είχαν γίνει 48 Αιμοληψίες ,υπό την εποπτεία του Νοσοκομείου Παίδων « Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ » που διαχειρίζεται τις προσφερόμενες μονάδες (φιάλες) αίματος. Συνολικά  είχαν συλλεγεί 9693 φιάλες.

Με τέτοιο κοινωνικό έργο χαρακτηρίζουμε επιεικώς <<άστοχο>> το συγκεκριμένο δημοσίευμα και το καταδικάζουμε . 

Αντί τέτοιες δράσεις όπως του Τεκτονικού Ιδρύματος να επικροτούνται και να προβάλλονται στην κοινωνία  δυστυχώς κάποιοι κύκλοι , για άγνωστους λόγους ,προσπαθούν να το στιγματίσουν .

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων