ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ισλάμ και Τεκτονισμός


Οι περισσότεροι Τέκτονες γνωρίζουν τη στάση – γνώμη των Χριστιανικών Εκκλησιών απέναντι στον Ελευθεροτεκτονισμό αλλά αγνοούμε τι λένε οι άλλες θρησκείες για το θέμα. 

Ας δούμε λοιπόν πως αντιμετωπίζει την αδελφότητα το Ισλάμ. 
Παραθέτουμε απόσπασμα από το επίσημο site  The General President of Scholarly Research and Lfta  - Kingdom of Saudi Arabia .

Στο ερώτημα τι είναι ο Ελευθεροτεκτονισμός, ΦΕΤΦΑ  893  (Φετφάς : Η γνωμοδότηση του Μουφτή (θρησκευτικός δικαστής των Μουσουλμάνων ) ή μη θεολόγων Ισλαμιστών δικηγόρων  όταν ο πολιτικός δικαστής , ο καδής, αδυνατεί να καταλήξει σε απόφαση επί ενός ζητήματος. Ο Φετφάς θεωρείται απολύτως εφαρμοστέος κυρίως από τους Σιίτες Μουσουλμάνους) διαβάζουμε (Αρ.2 σελ. 438-439):

....Ο Τεκτονισμός είναι μια μυστική οργάνωση που στόχο έχει να θέσει τέλος σε όλες τις θρησκείες και τα χρηστά ήθη και να τα αντικαταστήσει με νόμους. …..
Προσπαθεί να δημιουργήσει επαναστάσεις και να αντικαταστήσει ένα καθεστώς από ένα άλλο κάτω από το κάλυμμα της ελευθερίας της σκέψης κτλ….
Ο Ελευθεροτεκτονισμός στρεβλώνει τις άλλες θρησκείες και ανοίγει τις πόρτες για την ενίσχυση  του Ιουδαϊσμού.
…Αν και εμφανίζεται προς τα έξω ως ένα σύστημα το οποίο προσπαθεί να εγκαταστήσει την ανοχή και την κοινωνική εξέλιξη στην πραγματικότητα προκαλεί κοινωνική αποσάθρωση , την καταστροφή της θρησκείας και την εξάπλωση της αποσταθεροποίησης .
Ως εκ τούτου , κάθε Μουσουλμάνος ο οποίος ασπάζεται τον Τεκτονισμό και συμμετέχει στις τελετουργίες τους πρέπει να μετανοήσει. Αν το κάνει όλα καλά. Αν πεθάνει χωρίς να το κάνει τότε θα έχει την τύχη των απίστων. Αν όμως συμμετάσχει χωρίς να γνωρίζει τους πραγματικούς του σκοπούς (του Τεκτονισμού) τότε δεν θα έχει την τύχη των απίστων διότι ο Προφήτης  είπε ότι <<οι πράξεις κρίνονται από τις προθέσεις>>. Αλλά θα πρέπει να δηλώνουν την αποδοκιμασία τους όταν αποκαλύπτεται η πραγματική του φύση....... 

Πηγή: he General President of Scholarly Research and Lfta  - Kingdom of Saudi Arabia - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων