ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Διάγγελμα του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου δια την Ελλάδα


ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ
Εν Κοιλ:. Ιλισσού, Αν:. Αθηνών τη 23η Ιανουαρίου 2014 

ΗΜΕΙΣ
Ο ΥΠΑΤΟΣ ΜΕΓΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 33ο ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΟΥ Α:.Α:.Σ:.Τ:.

Φίλτατοι αδελφοί, 

Περιήλθε εις γνώσιν Ημών το από 10ης Ιανουαρίου 2014 έγγραφο το οποίο υπογράφει ο αδελφός Σπυρίδων Καμαλάκης και το οποίο απευθύνεται προς άπαντα τα Φιλοσοφικά Εργαστήρια.

Δυστυχώς, το εν λόγω έγγραφο πέραν των όσων αναληθών και προσχηματικών αναφέρει αγνοεί για πολλοστή φορά την ελληνική έννομη τάξη και την αξία της Δικαιοσύνης ως θεσμού και ως αγαθού που δεν στοχεύει στην ευδαιμονία όποιου την ασκεί ή την επικαλείται, αλλά στον άνθρωπο εν γένει. Κατά συνέπεια, η αναφορά σε αυτήν -ως κρατίστη των αρετών- δεν πρέπει να γίνεται για ίδιον όφελος, αλλά προς χάριν απάντων, ως στοιχείο ελεύθερης βούλησης και ενότητας. Όλα αυτά διακονεί ο Ελευθεροτεκτονισμός τον οποίο υπηρετούμε, ατυχώς αναγκαζόμενοι να προασπίσουμε το δίκαιον μας μέσω οδών που, ειλικρινώς, δεν θα επιθυμούσαμε κάτω από άλλες συνθήκες. Για τον λόγο αυτόν ακόμα και σήμερα αρνούμεθα να απαντήσουμε με στείρα νομική επιχειρηματολογία, σαν να αγνοούμε ότι είμαστε πρωτίστως υπόλογοι προς τους αδελφούς μας, των οποίων η χάρις έθεσε Ημάς προ αιωνίων υποχρεώσεων απέναντι στην Αδελφότητα και στους όρκους μας προς αυτήν. Δεν επιθυμούμε να συκοφαντήσουμε τον πλησίον μας, ακόμα και αν μας αδίκησε, όπως έπραξαν στο παρελθόν οι ήδη καταδικασμένοι από την Πολιτεία συκοφάντες μας, τους οποίους κατά το νόμο του αντιπεπονθότος έχουμε ήδη συγχωρέσει αφού νομοτελειακά θα νιώσουν και οι ίδιοι κάποια στιγμή τον πόνο που προκάλεσαν, λόγω της παράβασης των Συμπαντικών Νόμων.

Επί της ουσίας:

Αναφέρει το ως άνω έγγραφο ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο ακύρωσε την εκλογή του Χρήστου Μανέα στο αξίωμα του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου, ακύρωσε την εκλογή οκτώ νέων μελών του Υπάτου Συμβουλίου, καθώς και την οριστική διαγραφή Ημών από την δήθεν Ολομέλεια του Υπάτου Συμβουλίου. Η παραδοχή αυτή δυστυχώς πιστοποιεί και εγγράφως ότι όσα έλαβαν χώρα από όσους επεθύμησαν τη νόσφιση της εξουσίας Ημών ήταν πραγματικά γεγονότα και ουχί αποκυήματα φαντασίας και, επομένως, για τους τέκτονες αντίθετα σε κάθε έννοια ηθικής και αξίας. Ποιος αναρωτώμεθα συνεπής τέκτων δέχεται να ζητά την αναγνώριση τιμών και αξιωμάτων όταν η Πολιτεία έχει επιρρίψει εις αυτόν την ηθική απαξία της αδικοπρακτικής συμπεριφοράς και της εν γένει εκνομίας; 

Οφείλουμε όμως για την αποκατάσταση της ηθικής τάξεως να επισημάνουμε τα ακόλουθα από πλευράς διαδικασίας: - Είναι νομικώς και λογικώς οξύμωρο να ομιλεί πας διάδοχος του νοσφιστή για δήθεν άμεση συμμόρφωση με την απόφαση και επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση και την ίδια στιγμή να παραπονείται για το περιεχόμενο της εκδοθείσας αποφάσεως και να καταθέτει δικόγραφο εφέσεως, θεωρώντας ότι η πρωτόδικη απόφαση είναι λανθασμένη και πάσχει από πλευράς νομικής αιτιολογίας;

- Είναι τεκτονικώς άτοπο και αντικαταστατικό να προσκαλεί ο Ανθύπατος Μέγας Ταξιάρχης τον Ύπατο Μέγα Ταξιάρχη σε συνεδρία, θεωρώντας τον απέχοντα. Από τι προκύπτει η αποχή μου; Μήπως από τον ήδη εξαετή αγώνα που συνεχίζουμε να δίδουμε υπέρ Θεού και Δικαίου; 

- Πάσα ενέργεια συγκλήσεως του Υπάτου Συμβουλίου χωρίς τη σύμπραξή Ημών είναι ανυπόστατος και κάθε σχετική απόφαση ανύπαρκτος. Άλλωστε, η συμμετοχή εις αυτό του καθαιρεθέντος Χρήστου Μανέα δημιουργεί ζήτημα νόμιμης συγκροτήσεως, αφού -όπως ρητώς αναγνώρισε και η Εφετειακή απόφαση- αυτός καθαιρέθηκε στα πλαίσια των νομίμων αντιδράσεων Ημών κατά παντός επιόρκου.

- Αναφέρεται ότι ουδεμία προεβλήθη ακυρότητα κατά των αποφάσεων υμών. Ουδέν αναληθέστερον τούτου. Πολλάκις διαμαρτυρηθήκαμε εγγράφως και προφορικώς και τούτο επράξαμε με σειρά δικογράφων ενώπιον των οικείων οργάνων και αρχών της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία μέχρι σήμερα δικαίωσε Ημάς επί παντός αιτήματος.

Φίλτατοι αδελφοί,

Λυπούμαι ειλικρινώς που κατά το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα παραβιάσθηκε κάθε αρχή του Κανονισμού του Υπάτου Συμβουλίου, με την απόδοση δεκάδων ανώτατων βαθμών και αξιωμάτων, πολλαπλασίων των καταστατικώς προβλεπομένων. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την είσπραξη μυητρών και τελών, η διάθεση των οποίων πρέπει για λόγους ηθικής και λογιστικής τάξεως να ελεγχθεί. 

Επίσης, λυπούμαι για το γεγονός ότι η Αδελφότητα εν γένει και ο Σκωτικός Τύπος ιδιαιτέρως αντιμετωπίζονται ένεκα της μικρότητος ορισμένων ως απαξιωμένοι θεσμοί, οι οποίοι έχουν απολέσει τις μυητικές τους κλείδες. 

Για το μέλλον οφείλουμε άπαντες, αναλογιζόμενοι τα λάθη μας, να αποφεύγουμε την μικρότητα, το περιορισμένο, το σκόπιμο, την κρυψίνοια, την κακοβουλία. Έχουμε χρέος να είμαστε μεγάθυμοι, να έχουμε αγνά ελατήρια, στόχους υψηλούς και ιδεώδη. Σκοπός μας να είναι να συντελέσουμε στη δημιουργία συνθηκών όπου οι αδελφοί μας να μπορούν να ζουν με ηθική και αξιοπρέπεια. Γιατί όπως είπε και ο Επίκουρος:

«Κανείς δεν μπορεί να είναι ευτυχής, αν δεν είναι συνετός, αγαθός και Δίκαιος».


Δέξασθε επί τούτοις τους αδ:. ημών ασπ:. διά των Ι:.Ι:.Α:.Α:. 
Ο Κραταιότατος Ύπ:. Μέγ:. Ταξ:. 
Ραφαήλ Ντε Σιγούρα, 33ο

πηγή: http://www.supreme-council.gr/